Tuesday, December 29, 2009

NEW NEPHEW

Assalamualaikum...

Tanggal 26/12/2009 aku dpt sorang lagi nephew... no 5 dan aku pun no 5... nama pun dekat2...
ZAHARI vs NORAZHARI@zahari junior... hehehehehehehehe... cpt2 membesar ek baby... nanti boleh main bowling sama2... kui3...

Thursday, December 24, 2009

SELANGOR RIA...

Assalamualaikum...

Ni baru returned home dari Selangor Ria dekat tapak pasar pagi ahad tu... dekat ngan Giant Seksyen 13... beli Permata Hijrah utk mata tu... tgh hot skang... so, nak cuba la... mana tau dgn izin Allah, aku xyah pakai cermin mata pasni... macho skit (jgn muntah hijau key... muntah kuning2 ok) hehehehehehehe... byk juga booth kat sana... macam2 ada... aku ngan member2 pegi mencoba2 segala makanan kt sana... kenyang beb... wink...wink... sodap... hehehehehehe... ramai plak awek2 cun kt situ... market strategy sungguh... klu dia letak brader muka gengster kat situ, ntah bila la aku nk singgah kt booth tu... disebabkan awek cun yg manis budi bicara, menjadi kewajipan singgah dan coba segala masakan... kpd yg bolom poie lagi... gilah... smpai 27/12... best...

Saturday, December 5, 2009

MASA DAH TIME....

Assalamualaikum sahabat2... sihat kah??? dah lama x hapdet blog yg cute ni (mcm tuan dia)... keh3... as usual... keje membataskan pergerakan jari-jemari utk menghapdet blog ni... tugas jari jemariku sudah bertukar arah utk keje2 RA... sian kat jari jemari nie...

Xder citer best pun... Citer best pun pasal kwn2 nak kawen bln 12 nie... sape yg best??? aku gak yg x best... aku enjoy jer... ngehehehehehehehehe... subhi, nazli, miza, munira (sorry, utk nama2 yg x disebut) bakal menamatkan zaman teruna @ dara... byk tul jemputan... hehehehehehehe... tahniah utk korang...

kenape ya agak boring post kali nie... mcm tuan dia yg tgh kebosanan tahap gaban + cipan... bosang sungguh... kui3... bln 12 ni pun merupakan bulan yg paling dibenci @ ditakuti oleh kanak2 yg blum "potong"... "potong...potong...potong"... of coz i dah "potong".... hehehehehehe... post ni jugak sesuai utk stendley (kwn baik dila and ct)... jgn buat2 lupa nak "potong"... wakakakakakaka... just kidding... klu teringat zaman berkhatan 12 or 13 years ago , mmg agak klaka... mlm sebelum khatan xbleh nk tdo... neves babe... sblm khatan, aku khatam Al-Quran dulu... itu kali ke-2 aku khatam Al-Quran... semua tok guru ngaji aku dtg membantu... suara pun nak x nak keluar masa tuh... serius neves... darah pun mcm berenti mengalir... hampeh tul...

ye... setibanya kt klinik, masa pun time... budak sebelum aku nangis bagai nak rak... menambahkan rasa ketakutan dan kegusaran di hati ini... tapi aku gentleman babe... x nangis pun... tapi aku segan coz assistant tu perempuan... malu giler babe... assistant tu dgn selamba berkata2 "dh byk akak tgk dik... xyah malu"... cinabeng nyer assistant... tau2 jer aku segan ngan dia... aku x nangis babe... tanya ayah aku klu x caya... ahaks... lps khatan, balik rumah... sampai kt rumah, anak2 dara kt rumah aku sibuk2 nak tgk... aku x bg... mana bleh... nnt bentan... lambat sembuh... hahahahahahahaha... giler ar...

masa aku khatan, aku dpt layanan first class... sumer org fokus kt aku... ngehehehehehehe... sgt suka ok... bila dh sembuh, sesi mengira collection org ramai bermula... RM800 aku dpt time tue... masuk bank... lps tu aku dh rasa jd org besar... dh boleh ngorat awek2 kt kg aku... tapi x sorang pun melekat di hati ini... hatiku di curi insan lain... (jgn muntah hijau ek baca statement ni)... oklah, ada masa aku hapdet citer lain... chow... wassalam...

Thursday, October 15, 2009

JUS-MATE-5

Assalamualaikum...

Post-entry kali ini pada mulanya mengexcitedkan aku utk kuruskan badan... hahahahahahaha... kwn aku yg digelar che' wan tu ajak lawan sape kurus dulu... siap dia bet dgn aku lagi... tapi aku x main bet-bet ni... haram dowh... tapi pkir2 blk, klu aku kurus nnt, aku kena beli koleksi pakaian yang baru... yg skang ni sumer saiz 34 pinggang dia... abislah duit aku nak beli baju and seluar baru... x sanggup ar... so, baik aku maintain size skang... hahahahahahaha... Jus-Mate-5 pun tggl kenangan jer la nampaknya... tapi nak cuba gak... hehehehehehe... bukan utk kurus tp sbg supplement... ok x??? chow...

p/s alasan malas nak diet... hahahahahaha...

Monday, October 12, 2009

TATAPAN KEPADA YANG BUJANG...

Assalamualaikum...

Venue: Common Room, Level 11
Time: 11.18 am

Post kali ini khas utk mereka2 yg bujang tetapi dh berpunya (utk aku gak ni)... wakakakakakakakaka... sila beri perhatian terhadap lagu ni key... mari shalawat by wali band...

Shalatullah salamullah, ‘ala Thaha Rasulillah
Shalatullah salamullah, ‘ala Yasin Habibillah
Tawasalna bibismillah, wa bilhadi Rasulillah,
wa kulli mujahidin lillah, bi ahli badri, ya Allah

Daripada kita pacaran
Lebih baik kita shalawatan
Daripada kita berduaan
Nanti bakal di hasut setan

Awas jangan dekat-dekatan
Kitakan belum ada ikatan
Daripada dekat-dekatan
Mending kita shalawatan

Bukan aku tak suka padamu
Bukan aku tak mau denganmu
Tapi aku mau liat dulu
Setebal apa imanmu

Sudahlah engkau lupakan
Anggap saja kita ta’arufan
Sudahlah jangan kau pikirkan
Mending kita shalawatan

Wednesday, October 7, 2009

FRIENDS

These words are dedicated to all my friends all over the world... perrggghhhh... so many friends la me... wakakakakakakakaka... but it is sincere deeper of my heart...

Dear friend
Thanx for being there
On the dark days
And...
In the sunshine

Thanx for sharing your joys
And...
Pain with me
For showing me that I am important
That my contribution counts

Through our friendship
I have grown as a person
Once again, I say to u

THANX FOR BEING MY FRIEND

sambil2 dgr lagu ketika cinta bertasbih ost...best

Saturday, October 3, 2009

I'M BACK

i'm back... sorry lama x apdet blog nie... dh ada 2 follower baru... thanx... kepada mai, adni and anak2 buah i yg dh sound bila nak apdet blog ni, nah... amik ni... thanx for the support...

bukan xnak apdet but then masa x mengizinkan... hehehehehe... ni pun byk assignment yg x buat2 lg nie... sori che mat... sori dr.noorita... sori dr.ikram... dr.mahamod xpe sbb dh siap assignment dia...hehehehehehehehehe... nasib baik masa bersama student ASASI dh xde... diorg dh exams and bercuti... seronok sgt jd tutor smpai lupa nak apdet blog... @&^$!^**^%$&*$#!... mcm bagus... hahahahahahahaha...

hari ni cuma nak bg tau... aku sgt adore dgn rambut noh hujan dlm klip video lagu raya dia featuring raihan... Salam Aidilfitri Ayahanda dan Bonda (sila google sendiri nak tgk lagu ni)... i pray one day i could get hair like him... sgt2 stylo rambut dia... wish me luck... hahahahahahahahaha...chow...

Wednesday, August 5, 2009

H1N1

Semalam aku kena ganti kelas Math kat pusat tuition coz cikgu yg sepatutnya mengajar demam...
Tengah2 syok mengajar, si kembar ikhwan dan ikhsan ckp...

"Bayangkan klu doktor tgh check org kena H1N1, tetiba babi yg keluar..."

Disebabkan ayat spontan dak darjah 5 tu, satu kelas gelak besar... Dgn cikgu2nya gelak besar... Mmg kelakar... Bila dak kecik membicarakan pasal H1N1... Hahahahahahahaha...

Monday, July 27, 2009

UPDATION!!!!

My life now is for

1) Allah s.w.t
2) My parents (to make them smile all the time)
3) My siblings
4) My nieces and nephews
5) My friends
6) My girl??? ---> hold dulu because of some reasons


p/s ramai org ckp klu dh lama berkawan, ia lebih baik kekal sebagai kawan... tapi jodoh pertemuan di tangan Allah... Dia Maha Kuasa lagi Maha Mengetahui...

Monday, July 6, 2009

SEDIH BUT HAPPY...

Entry kali ni xde kene mengena dgn kes tunang yg x menjadi ari tu...
Hehehehehehehe...

Cuma nak berkongsi cerita mengenai 4 jam 17 minit...
Apa simboliknya masa ni???
Ya, pada pengikut Wimbledon, mungkin diorg tau...
Pertarungan epik antara

ANDY RODDICK vs ROGER FEDERER

Kenape nama Roddick aku letak kat dpn???
Ya, saya salah seorang supporter utk Roddick...
Bukan saya x menyokong Federer...
Saya mmg suka style permainan both of them...
Tapi bila both them play in the final match, saya lebih kepada Roddick...
Bila Federer dgn Nadal, saya supporter utk Federer... Kui3...

Kenapa saya suka style Roddick???
Dia cool, serve dia paling kencang...
Skang ni permainan dia byk improvement...
Forehand and backhand byk improvement...
Dia jarang menghentak raket dia sampai bengkok, jarang amik challenging...
Bola dia masuk tapi dikatakan keluar, dia x amik challenging...
Very cool...

Masa perlawanan epik ari tu, aku rasa memula Roddick akan menang...
1-0 bila Roddick menang first set...
Bila Federer menang 2 match after that, warrggghhhhh...
Neves... But then 4th set milik Roddick (6-3 key)...
Roddick will win...(Naluri hati ni)...kui3...

Masuk game ke-5, perlawanan berlangsung tanpa tie-break...
Bila Federer leading 15-14, aku dpt merasakan yg Roddick getting tired...
Federer pula bertambah bersemangat for 15th title...
Then, yup Federer is the best player ever...
Yang cool but kelakar giler, Roddick is crying after the match...
Maybe dia rasa dh buat yg terbaik, tp still x bleh kalahkan Federer...
During penyampaian hadiah, interview session, his tears still come out...
Sampai supporter dia turut menangis...Waaarrrrggghhhh... Very fanatik....

Walaupun Roddick kalah, for me this is the best performance by Roddick...
X rugi aku luangkan masa 4 jam 17 minit menonton perlawanan tu...
Mmg best... Gortastic (Gorgeous + Fantastic)...
Mlm tu, no more Mentor TV3, no more Ghost 8TV, and the other programmes...
The focusing is on the game... Hahahahahahahaha...
Congratulations for both of them...

P/S Air mata lelaki keluar in certain conditions... Tu yg buat jd mahal tu... Hahahahahahaha...Jgn nangis selalu...

Sunday, June 21, 2009

PENTAULIAHAN PALAPES

Assalamualaikum...

Last Friday, berbekalkan kete comel kelisa ku yg bernombor plat JJV 2772 tu, aku ngan pakwe adik aku yg bernama Heri telah ke UTM Skudai utk menyaksikan adik perempuan ku yg kini belajar di UPSI menamatkan latihan PALAPES nya...Istiadat Pengurniaan Watikah Diraja sgt2lah glemer and vogue... Tengku Mahkota Johor telah mencemar duli ketika Istiadat Pengurniaan Watikah Diraja kepada anggota2 PALAPES dari seluruh universiti yg telah menamatkan latihan mereka...

Berbalik kpd journey to Skudai... Ptg jumaat dlm kul 4.oo pm kami bertolak dari Shah Alam... Aku drive sampai R&R Seremban... Then, Heri continue sampai R&R Pagoh coz aku dh terlampau letih... Aku sampai Pagoh kul 7.00 pm... Then, we wait for my brother and my parents yg bertolak dari kg... Dlm kul 9.00 pm we all jumpa then continue gi Skudai... Mlm tu we all stay kt Hotel Sri Malaysia...

Ari Sabtu, we all check out kul 6.30 am dari hotel, then terus gi UTM... Unfortunately, we all x dpt tgk my sister and her team berkawad coz terlewat sampai... We all lost masa nak gi UTM from hotel... klaka giler... Tapi masa Istiadat Pengurniaan Watikah Diraja, mmg smart giler... My sister punyalah smart dgn suit PALAPES yg berharga RM1500 tu... Aku tumpang bangga... Ada makcik kt sebelah aku tu siap mention kt mak I... "Kak, tulah anak saya... dia PALAPES udara"... Bangga dia... My sister PALAPES darat... Gaya dia masa amik scroll tu mmg mantap... Hahahahahahaha... I'm proud to be your brother...

Masa sesi jamuan lps abis pentauliahan tu, kitorg gi mkn kt Kolej Tun Dr. Ismail, UTM... Ada setengah pelatih yg parents diorg x dpt dtg coz maybe jauh... Diorang menumpang kasih-sayang parents kwn2 yg dtg... Riak muka diorang menampakkan diorg sedih coz parents x dpt dtg tp at the same time bangga coz dpt menamatkan latihan selama 3 tahun... Congratulations to u all...

After that, dlm kul 4.00 pm kitorg bertolak pulang... My parents and my brother balik kg but Heri and me balik Shah Alam... Heri nak keje Ahad... Aku drive dari Skudai sampai R&R Restoran Jejantas, Ayer Keroh... Kt R&R tu, aku telah shopping kat Al-Ikhsan butik... T-Shirt dia murah dowh... Ati x bleh tahan... Rugi klu x beli... Hehehehehehehe... Then, Heri continue drive sampai Seremban... Aku tdo la nak ilangkan letih... But then Heri kata dia ngantuk... So, dari Seremban sampai Shah Alam aku drive...

Mmg letih tapi aku xtau kenape journey kali ni sgt best... Mungkin bangga kot... Sampai aku tulis blog ni aku dpt rasakan betapa bangganya aku dpt jd abg kpd Leftenan Muda Nor Faridayu binti Abu Bakar... My sister ckp dia nak continue latihan sampai dpt title Captain... We all support jer... Dia nak jd cikgu and pegawai pelatih tentera... You go girl... We all sentiasa support ko walaupun ko selalu "POW" ateh sampai kering... But for many times I tell u, I'm proud to be your brother... Kt bwh aku selitkan beberapa gambar masa kt sana... Nak lebih2, sila check my FB... Hehehehehehe...

my sister with my brother and my parents

my sister and her boypren, Heri

Leftenan Muda ngan Leftenan Tua... Wakakakakakaka

Friday, June 19, 2009

HAYATI...

PADA-MU AKU BERSUJUD

Ku menatap dalam kelam
Tiada yang bisa ku lihat
Selain hanya nama-Mu Ya Allah

*
Esok ataukah nanti
Ampuni semua salahku
Lindungi aku dari segala fitnah

**
Kau tempatku meminta
Kau beriku bahagia
Jadikan aku selamanya
Hamba-Mu yang slalu bertakwa

***
Ampuniku Ya Allah
Yang sering melupakan-Mu
Saat Kau limpahkan karunia-Mu
Dalam sunyi aku bersujud

Tuesday, June 16, 2009

LAYAR KEINSAFAN...

Assalamualaikum...

Tajuk entry kali ni agak poyo... dush... amek ko...
Xde lah...
Semalam dgr lagu Afgan - Pada-Mu Aku Bersujud...
Mmg insaf sgt...
Bait2 dia yg puitis berkonsepkan ketuhanan...
Clip video best + sore dia yg ber100000000 kali lg sedap dari sore aku...
Aku dh dgr lagu ni dekat 100 times...

p/s ni pun tgh layan... x puas la.. asyik nk dgr lagu ni jer...
bila la artis M'sia nk buat lagu mcm ni...???

Wednesday, June 10, 2009

JOURNEY TO TERENGGANU...

Assalamualaikum...

Ari sabtu lps dlm kul 1 a.m, aku bersama2 7 rakan yg lain telah merentasi kegelapan pagi buta tu utk ke terengganu... 2 buah kereta... mmg first time gi terengganu ngan kwn2... sebelum ni pegi atas rombongan bersama rakan2 masa secondary school dulu2... lama x hengat...

from shah alam to jabor, member aku yg bawa... then from jabor sampai kemaman aku yg drive... mata pun suam2 kuyu plak tu... ngantuk x hengat... tapi best... sampai kt terengganu, kitorg stay kt umah member aku yg kebetulan travel sama2 dgn kitorg... suppose kitorg stay kt chalet tapi disebabkan ada "error loading", maka x jd tggl kt chalet... rumah nazli pun best... sejuk dan nyaman...

ari sabtu kul 11.00 am lebih kitorg bertolak gi marang utk menghadiri majlis pernikahan kawan kitorg...

fana love shah


meriah gak tapi x sempat amik gambar dgn pengantin coz pengantin agak kelam-kabut kerana saudara-mara pihak lelaki terpaksa pulang awal kerna terpaksa pulang ke kedah dgn lebih awal... ape punya ayat da...

lps tu, kitorang gi kampung atas tol utk menghadiri satu lg majlis perkahwinan... kawan kitorg gak...

kak fana love en.agos

pink color gitu... make up artist adalah dari golongan "adik2" yg mencantikkan kak fana dan menghensemkan kak fana nyer suami... hehehehehehehe... meriah gitu...

semoga kedua2 couple ni berbahagia dan berkekalan hingga ke akhir hayat... amin...

selepas tu, kitoeg telah ke pasar payang utk berbelanja sakan... gaji x masuk so shopping ala2 suam2 shopping... tensen... masa kt pasar payang, kete nazli kena calar... x hengat betul sape yg calar tu... kitorg mmg x nampak tapi Allah s.w.t nampak segala2nya... nazli nampak tensen kete dia kena calar... kesian tul...

lps tu, kitorg gi pantai sambil makan durian... mantop... wakakakakakaka... then terus semayang maghrib jamak qasar sekali dgn isya' kt masjid terapung... nyaman... pastu gi makan kt kelulut klu x silap... dkt sejam lebih baru order sampai... dah lah x berapa enak, mahal plak tue... black listed la kedai tu lps nie...

badan pun dah letih... kitorg terus balik and tido x hengat...

pagi2 subuh hari ahad tu dlm kul 5.30 am, cik nurul wahida telah mengejutkan kami semua yg sedang enak di buai mimpi... pastu tanya... "kiblat kt mana ek"... bagusnya cik nurul wahida kita... hehehehehehehehe... lps subuh sambung tdo balik sampai kul 8.30 am... lps breakfast, ada yg sambung tdo... aku cam biasa, menghabiskan bacaan novel yg x abis2... kul 11.00 am kitorg bergerak pulang...

dlm perjalanan pulang, singgah kt kemaman beli keropok lekor ngan satar... yummy...yummy...yummy... pastu singgah cherating jap... gi umah tunang nazli nyer family angkat... x gi umah dia pun... kitorg singgah kt kenduri kawen sedare-mare family angkat tunang nazli nie...

dahlah kat karak jammed... pastu aku kantoi ngan speed trap tatkala kelajuan kete aku 118km/h walhal kelajuan yg debenarkan 110km/h... jawapannya... tet... pepaham la yer... duit...duit...duit... kui3... kaki aku pun letih coz jammed panjang kat karak... paham2 jer la kete manual... sampai KL kul 11.30 pm mcm tu... then drop helmi kt pudu then drop kama kt mana ntah... area KL gak la...

aku ngan member2 yg lain teruskan perjalanan ke shah alam... smpai shah alam dlm kul 12.00 am... ape lg... bantai tdo la... x hengat punya letih tapi enjoy giler... kt bwh ni antara kenangan2 di teregganu...

kt masjid terapung

kt tepi pantai 1


kt tepi pantai 2

kak fana n suami

kat umah fana

byk lg gambar2 menarik... nnt aku upload kt fs atau fb... chow...



Wednesday, June 3, 2009

MENGAPA AKU DITAGGED???

Tagged by En. Ijat... 25 PERKARA DI WAKTU KECILKU...

1) Aku penah langgar rumah aku masa mula2 blaja bawak motor... aku nak brek guna brek tangan tapi terpulas plak... langgar bilik air rumah aku... pastu masuk bilik nangis... hahahahahaha...

2) Jam kesayangan ayah aku rosak disebabkan oleh aku... aku nak tgk maskman tapi abg2 & kakak2 aku nk tgk citer lain... aku ketuk dinding sampai jam tu jatuh... cermin dia pecah dan jam tersebut gagal berfungsi seperti asal... aku rasa bersalah...

3) Ni citer betul... aku penah operate hidung coz hidung aku penah masuk butang... mula2 di hantar ke hospital kuala pilah tapi diorg xleh operate... pastu gi hospital seremban... baru butang tu dapat keluar... sampai skang mak aku simpan butang tue... pastu abg aku kata aku ahli silap mata... hilangkan butang dlm hidung... wakakakakakakaka...

4) Bila pekse masa darjah 2-4, aku selalu dpt no 2... budak yg dpt no 1 tu nama dia nurul adni... bila dia pindah baru merasa no 1... semua hadiah aku balun... sekolah agama pun mcm tu... aku penah dpt 13 hadiah masa penyampaian hadiah kt sekolah agama...

5) Aku penah menangis coz ayah aku x belikan brick game... masa tu benda tu agak mahal... aku x mengerti erti kesusahan ayah aku mencari duit... sob3... yelah... nama pun budak2 kan... suka memberontak...

6) Aku menangis masa nak masuk sekolah menengah coz tgk slip gaji ayah aku bulan tu hanya RM50.00... aku rasa mcm x nak masuk asrama... sedih tul bila teringat...

7) Bila main rounders, hidung aku berdarah coz budak tu balik kayu kena kt muka aku... nangis lagi... wakakakakakakaka...

8) Mak aku ckp aku seorang yg kuat merajuk, kuat menangis dan kuat gelak... ahaxs...

9) Aku merupakan atlet kt sekolah rendah... aku masuk acara trek 4X100 and 4X200...

10) Aku khatam Al-Quran ketika umur 10 tahun...

11) Aku pernah jadi juara pertandingan nyanyian masa darjah 6... masa tu nyanyian duo... aku ngan kwn aku nyanyi lagu lemon tree... x sangka jd champion...kui3...

12) Aku merupakan head boy masa sekolah rendah dan sekolah menengah... tapi aku fail bab leadership skill... mengong...

13) Aku penah berucap masa hari guru then dpt tepukan gemuruh... walhal teks tu ditulis 30 minit sebelum majlis bermula... itupun dgn bantuan kakak aku yg merupakan guru di sekolah itu... hahahahaha

14) Aku x suka badan beruniform... Acap kali ponteng... Arghhhhh...

15) Aku x suka menonton bola masa kecik2 dulu... Tapi skang kegilaan menonton bola agak keterlaluan...

16) Dulu aku berjalan kaki pegi sekolah... Masa darjah 3, pagi2 antar adik aku gi sekolah tadika... pastu aku gi sekolah agama... kul 11.30 balik sekolah agama jemput adik aku kt tadika... pastu kami jln kaki sama2 balik rumah sambil beli ais-krim oren yg berharga seposen masa tu...

17) Aku merupakan murid ke-2 aktif masa tadika dulu... piala tu ada lagi smpai skang... bangga siot that time...

18) Tido dgn kakak aku sampai umur 11 tahun... bila dh besar tdo sorang... 1st time nak tdo sorang2, ayah aku teman... bila aku dh nyenyak, ayah aku bangun tinggalkan aku sorang2... wakakakakakaka... takut ngan antu t*t*k...

19) Dulu2 masa darjah 5, satu kelas aku kena bersihkan blackboard guna tangan kami pastu bila dh sapu, kami dikehendaki menyapu tangan kami ke muka... kwn aku menangis coz dia sorg kena jilat blackboard tue... mengong... sampai skang aku ingat ngan cikgu tu...

20) First time mkn KFC masa umur 10 thn... masa along aku dpt first gaji... thanx along...

21) Ayah aku x bg aku menghadiri mana2 birthday party yg diadakan oleh jiran tetangga... bila diorg wat party, aku duk dlm rumah... masam2 muka... skang ni baru tau sebab ape xleh gi birthday party...

22) Masa aku berkhatan, aku collect duit dekat RM600... time tu RM600 mcm RM6000... simpan dlm bank... mak kata nanti nak guna bila blaja tinggi2...

23) Dahi aku penah berjahit coz masa abg aku bawak basikal, terlanggar tiang pagar jiran... pastu dahi aku tertusuk kt pagar kayu tu... gi spital kena jahit... abg aku kena rotan... sian kt angah aku... sorry ngah...

24) Suka main pondok2, kawen2, cikgu2 dgn anak2 jiran yg majoriti pompuan... Aku selalu jd anak... x best klu jd bapak... x dpt minum susu... hahahahahahahahahaha...

25) Dpt 4A masa UPSR... bangga giler... time tu aku collect duit giler2... nak dpt 4A bukan senang... hidup aku diatur oleh along aku... kena ikut schedule ari2... sometime aku lencong gak... tapi bila kenangkan ketegasan along aku, i must thanx her so much... klu x, xtau ape jd kt aku skang nie...

Itulah 25 perkara semasa kecilku... actually byk lgi but these are the very memorable things in my life... aku nk mengetag

1) dila
2) ct rohani
3) husna
4) kema
5) pidah

Sunday, May 31, 2009

AGAIN... TAGGED...

1. Kekasih saya adalah: jauh di mata, dekat di hati...

2. Saya sedang mendengar: nothing...

3. Mungkin saya patut: kuruskan badan...

4. Saya baru sudah: solat maghrib...

5. Beza rakan, sahabat dan kawan: mcm ckp ijat... bezanya pada hati mereka...

6. Saya Tidak Faham: hasad- dengki sesama manusia...

7. Saya perlu mencari: identiti utk next album... mcm g**p**g... ahax...

8. Ayat terakhir yg dikatakan kepada saya: bila nak kawen???

9. Makna hidup?: hidup utk makan??? bukan2... hahahahahaha... hidup adalah sesuatu yg telah ditetapkan oleh Allah s.w.t...

10. Cinta itu?: indah...

11. Saya paling suka: merapu...

12. Saya akan cuba: dpt 4.0 utk master ni...

13. Mengapa rakyat malaysia suke menggunakan LAH di akhir ayat mereka: identiti tu... negara lain xde...

14. Telefon bimbit sy: 3310??? ape yg dia bleh buat... takat sms ngan call jer la...

15. Katil saya: queen size... ahaks... tapi saya selalu tdo dpn tv... best... pastu tv tgk saya...

16.Soalan yg bagi sy tidak perlu ditanya: jgn tanya bila nak kawen... rimas... hehehehehehehe... dh sampai seru nnt i ajak korang key...

17. Teknologi adalah: aku selalu ckp teknologi sering buat org malas... tapi aku apply teknologi ari2... ada pro and kons... lu pikirlah sendiri... hahahahahahaha...

18.Bagaimana saya masak makanan yg saya pandai masak?: ha...macam tu lah...

19. Semalam: saya ada kat ladang sawit... membantu abang saya...

20. Hari ini: pasoh 3--pd--shah alam... dari kg terus pegi majlis kawen kwn kt pd... like small reunion... pastu blk shah alam... long journey... letih...

21. Malam ini saya akan: jemput kwn kat bus-station yg baru sampai dari penang...

22. Esok pula saya akan: saya akan bekerja...pastu nak gi tgk konvo kwn...

23. Saya betul2 inginkan: nasi goreng kerabu... lapar giler...

24 Badminton atau futsal: badminton

25 Karaoke: saya nak karaoke dgn mak cik mary iaitu mak tiri zoela dlm sindarela...kui3...

26 Makanan jepun adalah: xtau... xpenah makan...

27 Bilik yg terang arau gelap.: gelap...hehehehehehehe...

28 Ayat terakhir yg nk anda ckp kt seseorg: cover skit mulut tu bleh x??? xde insurans tul...

29 Kereta: Saya ada kelisa... comel sgt... itulah harta saya skang ni...

30 Saya nk tag: dila, husna, ezan, kema, ct rohani...buat jgn x buat...

Tuesday, May 26, 2009

MAKCIK MARY...

it is almost 3.30 am but i can't sleep... why???
becoz of makcik mary... who is makcik mary???
tet...
yg berlakon sindarela jd mak tiri zoela...
kelakar giler makcik ni...
citer sindarela tu happenning becoz of her...
aku x dpt follow citer ni coz masa tu kt india...
next time, aku buat satu entry utk MAKCIK MARY ni...
hidup MAKCIK MARY...
ahax...

Wednesday, May 20, 2009

SELAMAT HARI GURU...

Ucapan ni khas utk semua guru di Malaysia especially for my sisters, Along and Kak Nisah, my brother, Angah, and for my little sister yg bakal menjadi guru, Ayu... not forgotten, my papa, Encik Rozulan bin Abdullah... Semoga kalian terus dirahmati... juga tidak dilupakan semua guru di SK Pasoh 3, SMK Datuk HAji Abdul Samad (SDASA) and MRSM Muadzam Shah...

Ape yg buat aku terharu, tanggal 16 May yg lalu, byk sms masuk ke handphone ku utk mengucapkan

"SELAMAT HARI GURU"

There is one sms from my student yg membuatkan diri ini betul2 dihargai...

Teacher,
u've gone through a lot of things just to make me understand,
u've sacrified so much of your precious time just to make sure i got it all,
u've faced lots of headaches just to make sure that i would be a person,
sorry for all my wrong doings,
thank you for all your hardwork, time, love and care,
thank you for making me who i am now...


UPDATION....

Assalamualaikum...

Dh lama seyh x post entry kt blog ni... WHY???? Sebab kakak aku pinjam laptop ni... Nak siapkan thesis dia...

Sumer orang bercerita pasal setahun yg lepas... Apa yg berlaku setahun yg lepas??? Tsunami??? Salah??? Mawi kawen ngan Ekin??? Salah... Hahahahahahaha... Sstahun yg lepas seramai 100 rakyat Malaysia (students + lecturers) telah dihantar utk berperang di Bangalore, India... Bukan berperang dgn puak pengganas kat sana tapi berperang mendalami ilmu programming kat sana...

Aku merupakan salah seorang calon yg terpilih... Fakulti Kejuruteraan Elekrik...??? Xde kena mengena dgn programming??? Sape bilang beb... Hehehehehehehe... Aku ngan 3 lg sahabat daripada fakulti yg sama telah bersama2 mengambil risiko utk mendalami ilmu programming kat sana...

Sampai kt sana, mmg xtau nak kata ape... Kawasan kt Infosys tu mmg canggih manggih... Tapi kt luar cam gurun... Byk kenangan manis kat sana... Antaranya...

1) Kami mendengar khutbah dlm bahasa urdu... Mmg x paham ape2... Tapi seronok tgk khatib tu bersungguh-sungguh menyampaikan khutbah...

2) Sharing is caring... Sharing is loving... Sampai kat sana, mmg 2-2 ayat ni agak femes... Kami saling membantu...Klu dia terror, dia akan bantu rakan2 yg lain... Very2 helpful...

3) Diarrhoea... rasanya sumer org merasai kenangan ini... xbleh tahan... sampai 10 ari aku kena... Masa ni housemate aku dak johan tu paling byk bantu and bg nasihat... abis ubat che kit teck aun dia aku mkn... thanx johan... kui3....

4) Coklat... Aku sgt suka mkn coklat TOBLERONE kt sana... seyes murah giler... Kwn aku baru balik dari langkawi bawak coklat ni... Tetiba teringat kt kedai kt Infosys tue...Hehehehehehe...

5) New Friends... Jumpa kwn2 baru... ida, kema, zida, yamani, tisha, anim, mar, ezzan, kak ti, kak yati, en. fakhrul and sumer lah... sumer best2...


Mmg byk giler kenangan manis kt sana... Setahun berlalu... Mcm sekejap jer... Klu ada reunion kan best... Masing2 dh ada career masing2... Ada pertemuan kt sana yg membuahkan bibit2 cinta sampai ke jinjang pelamin (jun + jan) and yg otw ke jinjang pelamin... sape ni??? tet??? teka sendiri... hahahahahahaha...

For Infosians Mei 2008-July 2008, u all are very nice and nice knowing u all... M.I.S.S u all so much...

Wednesday, May 6, 2009

SURAT SEORANG IBU

video

everytime i watched this video, my tears come out...
sorry mak for every mistake i've done...
love u so much...

Sunday, May 3, 2009

DONE...

wahhhhh....
exams dah abis....
rasa mcm sekejap jer sem ni....
tup-tap-tup-tap dh abis satu sem....
la ni berdoa and tawakal lulus semua papers....
kawan2 doakan aku ek....

Sunday, April 26, 2009

TAGGED BY ENCHIK' IJAT

1.Anda rasa anda hot?

suam2 hot @ hot2 manja... ahax...

2.Upload gambar kegemaran anda



3.kenapa anda suka gambar itu?

picture@photo can give thousands perception... gambar ni melambangkan belia2 yg merenung jauh masa depan... ~koya~... hahahahahahaha... ni baru sexy and hot... kui3...

4.Bila kali terakhir anda makan pizza?

pizza hutt ~ last year --> order lain dpt lain... telan jer la...

5.Lagu terakhir yang anda dengar.

mestica ft hijjaz ~ PUTERIKU SAYANG~

6.Apakah yang anda buat selain selesaikan tag ini?

membaca novel "CHINTA" by Norhayati Berahim yang baru dibeli di pesta buku ari ni... pasni nak baca "SETIAP JUMAAT" plak... also by Norhayati Berahim...

7.Selain dari nama anda sendiri,anda suka dipanggil dgn nama apa?

Ateh ~ Mcm satu family bila org panggil guna nama nie...

8. Tag lagi 6 orang dengan hati yg terbuka tanpa rasa kekesalan. Sila lakukan kalau tak kena denda mandatori.

http://daus84.blogspot.com/ --> pidah
http://fadhilawati.blogspot.com/ --> dila
http://figurayangmenawan.blogspot.com/ --> husna
http://ctrohani.blogspot.com/ --> ct
http://andehsilodeh.blogspot.com/ --> joe
http://amynadia.blogspot.com/ --> nad

9. Sape no.1 kpd anda?

dia kwn "gosip artis" saya... hehehehehehe... dia akan migrain klu x bergosip... hihihihihi...

10. Bagaimana plak dgn no.4?

dia kenalan masa diploma... tapi x rapat sgt... kenal2 gitu jer... la ni dia kwn se"MASTER" saya... dia buat research... saya bycourse... sama2 pening kot...

11. Kata sesuatu berkenaan dengan org no.5?

tolong la buat tag ni... blog dia mmg very the corporate... jgn riso... ct nurhaliza mesti menang besar AIM nnt... dia merupakan dia hard fans ct...

12.Bagaimana pula dgn org no.4?

sambil2 buat journal tu, meh la buat tag ni... ~ release tension~...

13. Siapakah org no.2?

fadhilawati abd ghani... very the pandai student... teman sefakulti yg sama2 gi india... dia merupakan tunangan kepada azhar la nie... xleh kaco dh... kui3...

14.Bagi pesanan kepada org no.6

jaga baby leklok...
----------------------------------------------------- -----------------------------------------------------
1. First insert this badge or the pic above to inform u have been awarded.
2. Make sure you take the picture and said it is from.

sudah ambil. thanx to enchik' ijat

3.You should tell 10 facts or hobbies about yourself
.

*suka baca novel Norhayati Berahim and Ramlee Awang Murshid
*suka baca blog kawan2 ~good supporter~
*x suka berbicara pasal berat badan ~sensitive~
*saya dh ada kete sendiri ~perlu ke statement ni??? who cares???~
*suka main bowling sampai jari jemari menggigil2 bila dh lama x main
*suka makan ~berat badan = biarlah rahsia~
*feveret games ~tumblebugs~
*suka jogging tapi badan ttp maintain kg
*saya merupakan student uitm since diploma till master (now)..."UiTM DIHATIKU"
*saya rindukan semua teman2 yg dh lama x jumpa... bila la u all nak buat reunion ni???

4.You should choose 5 other bloggers and tell their name.

http://shezzanyusop.blogspot.com/--> ezzan
http://aznilnawawi.blogspot.com/--> aznil hj nawawi
http://nurulazida.blogspot.com/ --> zida
http://silaserazwanali.blogspot.com/ --> azwana alia... kui3...
xtau nak tag sape lg... kui3...

Wednesday, April 22, 2009

BIRTHDAY BOY...


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini


I AM 25

Today (22/4) is my birthday... I'm 25 now... Kwn2 ckp aku dh tua... Xpelah... Thanx to my family and friends for all the wishes... Really like it... Nape aku kena mention kt sini... Sebab ni blog aku... Ada aku kisah??? Do I Care??? Hehehehehe... Semoga Allah memanjangkan umur dan mengurniakan rezeki yg akan memberkati hidup aku dunia dan akhirat... Semoga aku tidak terus hanyut dan alpa dengan kemewahan duniawi... Amin Ya Robbal A'lamin...

Tuesday, April 21, 2009

AYAT-AYAT........????


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

THANX TO ALL MY FRIENDS...


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

HAPPY...

Assalamualaikum...

Really tired today... Malam semalam(20/4) pas tuition terus balik kampung... Xdan nak sampai kampung... Aku lepak kat umah abg aku kt Senawang... Pagi dlm kul 7 (21/4), terus balik kg... Letih tul... Dlm kul 2 terus balik Shah Alam semula coz ada tuition kul 5... Aku sampai lewat kat tuition... Dlm kul 5.30 baru sampai... then one of my students said

Students: "Teacher direct dari kg ke td"
Teacher: "Ha'ah"
Students: "You look tired. Why don't u rest first??"
Teacher: "It's ok"

Terharu betul bila ada insan2 yg memahami condition kita... Tapi disebabkan rasa tanggungjawab, soal penat diketepikan... Thanx ya my students... Ari ni aku mengajar kelas yg agak nakal coz diorg kadang buat hal masing2... Tapi ari ni diorg dah mula menunjukkan minat utk belajar dgn lebih lg... Yg x disangka2, diorg angkat tgn tanya soalan... Alhamdulillah ada sedikit perubahan positif... Hope akan berkekalan hendaknya... Bila jadi mcm ni, sumer rasa letih hilang...e...

But, then bila sampai rumah, malas nak study... Chaiyok zahari... Data comm paper is around the corner... Heheheheheheh

Saturday, April 18, 2009

YA I YA LAH... TAGGED AGAIN

1. handphone: 3310... kakak saya bg duit separuh beli hp nie... ni masa umur saya 20 tahun... time part 4 diploma... still simpan hp tu sampai skang... nnt 50 tahun akan dtg akan dihantar ke muzium sbg monumen yg dikenang... wakakakakakakakakakaka....

2. walkman. panasonic... juga dibeli sendiri ketika berumur 20 tahun... serius seyh aku beli and sayang giler kt walkman tue... masa tu kt uitm penang x bleh bawak radio... so beli la walkman... that time, mcm2 kaset aku beli... tapi xtau mana ilang sumer kaset2 tue...??? keliwon amik kot... huhuhuhuhuhuhu...

3. basikal. saya hanya ada basikal masa darjah 6... itupun dikongsi bersama adik saya... basikal tu sesuai dipakai oleh kaum wanita... yang ada raga kt dpn tu... tapi hanya itu yg ayah saya mampu beli that time... saya x kisah sgt tapi happy bila tgk adik excited dpt basikal baru... saya abg yg suka beralah... tapi itu masa kecik2 la... skang saya selalu nak menang walaupun diakui adik saya lebih menonjol and bagus daripada saya... huhuhuhuhuhu....

4. spectacles. form 3... bila duk last row, x nampak cikgu tulis ape... masa tu spec saya mcm spec harry potter... tapi kenapa saya x digilai mcm harry potter??? hahahahahahahaha... hanya anda yg menentukannya...

5. crush. malu ar nak citer... first crush saya dh kawen and dah ada seorg anak... bulan 6 ni akan bertambah lg ahli keluarga beliau... saya??? tgh kumpul duit nak kawen...

6. naik flight. masa gi india last year... naik MAS... service MAS mmg bagus...

7. boyfriend. aku rasa dila x mengajukan soalan ni utk aku... mungkin utk kwn2 perempuan beliau sahaja... hehehehehehehe...

thanx dila tag me again... i nak tag en.ijat ngan en.johari???

Thursday, April 16, 2009

WAKENABABE... WAK LUUUUU...

Assalamualaikum...

Just nak share one story... Ari rabu bersamaan 15/04/2009 aku telah di"wakenababe" atau di"panggilan hangit" kan oleh kwn aku sendiri yang bernama ucop... Mmg g**o budak tu... Very mongong... Masa aku tgh ajar tuition, ada satu panggilan yang aku x dpt detect pemanggilnya telah menelepon aku... Pastu mengaku plak engineer dari putrajaya... Nak amik jadi researcher utk company dia... Pastu aku ckp yg aku dh sambung master tapi dia nk gak aku... Dia ckp dpt details aku through UiTM database... After dealing about 15 minutes, dia admit sape dia yg sebenarnya... Mongong and mengong sungguh sahabatku itu... dia telah buang 15 minutes masa aku yg sepatutnya digunakan utk mengajar students aku yg telah membayar aku utk satu jam setengah...

Takpe... Ada ubi ada batas... Hehehehehehehehehehe...

Yang aku nak share lg 1, ada kwn aku ckp "masjid jamek" as "masjid majmuk"... mmg kelakar giler... entah ape la dia pkir masa meluahkan kata2 itu... dia meluahkan dgn penuh confident... nasib baik ada org tegur... klu x, mati2 aku ingat ada masjid yg bernama "MASJID MAJMUK"... Wakakakakakakakakakaka...

Tuesday, April 14, 2009

KENANGAN TERINDAH


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

EMO...

Ari ni mood berubah and gatal2 nak tukar background my blog... bosan...

Lps balik ngajar tucen, dlm kul 9.30 pm, my phone is ringing... ayah aku tipon...

Aku: "Assalamualaikum"
Ayah: "Waalaikumsalam"
Aku: "Ade ape yah?"
Ayah: "Xde... Saje nak tipon... Dh lama ateh x tipon umah... Bila nak balik"
Aku: "Busy skit yah..."--> masa ni expression cam terkejut skit
Aku: "Ateh byk test minggu ni... Ari rabu mlm ateh balik pas tusyen"
Ayah: "Yelah..."

Bukan ape... Cuma minggu ni agak busy dan aku terlupa utk telefon rumah... Ayah aku plak yg telefon aku semula tanya khabar... Ampun mak... Ampun ayah... Ari rabu ni ateh balik...

p/s Jgn jadi anak derhaka...Tempatnya neraka...

Wednesday, April 8, 2009

TAGGED AGAIN...

setelah kepenatan balik dari tuition, aku ditag dila...

7 fakta yang membosankan tentang owner blog ini
1.selalu tdo awal (klu letih bebenor)
2.mcm dila gak... carik nasik pepagi... tp aku bukan jawa...
3.suka marah org yg bawak kete pelan2 bila jln x sibuk... hawau...
4.aku ari2 tido atas sofa... sian x kt aku...
5.aku dibius cinta skang ni...
6.aku suka masak...wakakakakakakaka...
7.aku pakwe kepada makwe aku...

7 perkara yang menakutkan
1.takut jauh drpd Allah s.w.t
2.tempat tinggi...aku naik space shot... serius...cukuplah sekali...
3.berpisah selama-lamanya dgn org tersayang...
4.mati tak sempat mengucap...
5.hidup tanpa insan tersayang...
6.gaji lambat masuk... aku kemarau kak midah oi... "dila, pinjam duit bleh???"
7.drive malam2 sambil lalu kt bukit putus...

7 lagu buat masa sekarang
1.tak mungkin kerna sayang --> alyah
2.camelia --> irwansyah
3.pakai buang --> stacy
4.the time of my life --> david cook
5.i did it for you --> david cook
6.rawan --> azharina
7.ayat2 cinta --> rossa (the best song ever)

7 perkara yg selalu dsebut
1.mangkuk...
2.wak luuu...
3.undrestand???
4.ya i ya lah...
5.mengong...wakakakakaka...
6.poyoz....
7.ak a alah...

7 perkara yang bernilai
1.family...
2.ekin...
3.friends...
4.my students...
5.my studies...
6.books...
7.hadiah daripada kwn2...

thanx dila coz tag aku... bila nak main bowling??? hehehehehehehe...

Monday, March 30, 2009

MERLIN...

I'm addicted of Merlin... Kepada sape2 yg ada full series of Merlin, just let me know... i really love this story too much... I love the relationship between the prince and the servant... the beautiful ladies and the magic used in this drama... Really love this story too much...

Tuesday, March 24, 2009

GREAT WEEKEND...

Assalamualaikum w.b.t...

Pehabaq sumer... Sihat??? Hopefully sumer sihat walafiat di bawah lindungan Allah s.w.t... Just nak share my last weekend activities... Really enjoy...

21/03/2009
- Pegi UPSI utk program NR (Non-Resident)... Kitorang hampir ditinggalkan bas uitm coz sampai lewat... Suppose gerak kul 7am tapi 7.45am baru kitorg sampai... Wakakakakakaka... Sampai kt sana dlm kul 9am... After short briefing and breakfast, kitorg gi satu SJK(T) kat area Tanjung Malim utk satu aktiviti sukan bersama penduduk kat sana... Letih tul... Byk giler acara dak2 UPSI ni arrange... Aku join 1 jer... Tarik tali... Lama x buat... Kui3... Dapat no 3... Hehehehehehehe... Ptg tu ada aktiviti kayak... Unfortunately aku x dpt join coz tangan n badan sakit coz main tarik tali... Aku duk tepi tasik ngan adik aku (dia study kt UPSI) sambil makan keropok lekor... Best giler... Ape2 gambar nnt aku upload ek... Kitorg blk dlm kul 8pm... Aku x ingat ape2 dlm bus... Bus gerak blk Shah Alam, aku pun tdo dgn nyenyaknya.... Sampai kt Shah Alam dlm kul 9.30pm... seyes x tahan letih dia... tapi enjoy...

22/03/2009
- Gi umah dila sempena majlis pertunangan dila dgn pasangannya, azhar... tema... pitch color rasanya... Ahaks... Aku x brape pro nak elaborate color... Tapi majlis mmg meriah... layanan first class, makanan best... Terangkat... Siap bleh tambah... Hahahahahaha... Tapi aku xde lah tambah coz really full (nak cover malu klu tambah sekali lg)... Wakakakakakakaka... But dila mmg transform... X penah nampak dila make-up but that day, dila mmg gorgeous... Mmg cantik... Dila nampak malu2... Malu tapi mahu... Ahaks... Thanx dila utk layanan yg 1st class... nasi lemak dgn sambal sotong utk breakfast tu mmg best... lunch pun best... Balik pun kul 3pm... Balik jer rumah terus solat zuhur... Then terus balik kampung... Sampai kampung, terus tdo coz letih utk 2 ari yg betul2 best...

Ramai gak yg tanya, aku ni x buang duit ke every weekend balik??? Sekali balik kat RM60... Sebulan kt RM240++... Aku ckp balik, aku x kisah klu perabih duit balik kampung coz duit bleh carik... Tapi bila balik tgk muka mak, ayah and adik-beradik, duit jadi no.2 dah... Kasih sayang family tu mengatasi segala-galanya... Aku bleh makan masakan mak aku... Tu yg aku suka bila balik... Mak pun suka masak makanan feveret aku... Siap bleh request lg... Hehehehehehehe...Thanx mak... Love & Miss u so much...

Friday, March 20, 2009

ASSALAMUALAIKUM CIKGU...

Assalamualaikum...

Pehabaq sumer??? Hopefully sumer sihat... Ari rabu(18/03/2009), aku gi ngajar kt seksyen 7... Masa sesi pembelajaran berlangsung, aku mmg letih + pancit coz baru abis jaga lab kat UiTM...Then rush gi mengajar... Hari tu aku memulangkan kertas2 test diorang... Alhamdulillah ada improvement... Sesi pembelajaran utk hari tu adalah membincangkan penyelesaian utk test diorg... Masa nak balik, en.amir (yg jaga kaunter) panggil... Cikgu Zahari, tlg isi borang kaji selidik utk students ni... Siapkan minggu ni key... Means aku kena sumbit today (Jumaat 20/03/2009)... Wahai en.amir, tahukah olehmu Cikgu Zahari begitu busy this week...??? Byk kije kena setelkan... Bagi la next week antar borang tu... Takpelah en.amir... sob...sob...sob...

Saturday, March 14, 2009

MYSELF... IS IT TRUE???

Your view on yourself:

You are intelligent, honest and sweet. You are friendly to everybody and don't like conflict. Because you're so cheerful and fun people are naturally attracted to you and like to talk to you.
Suka ckp n gosip... Ckp bila perlu n bila mengantuk dlm kelas... mangsa??? maisara and adni... sorry girlz... intelligent??? Alhamdulillah... but i need to improve...

The type of girlfriend/boyfriend you are looking for:

You are not looking merely for a girl/boyfriend - you are looking for your life partner. Perhaps you should be more open-minded about who you spend time with. The person you are looking for might hide their charm under their exterior.
No comment...

Your readiness to commit to a relationship:

You are ready to commit as soon as you meet the right person. And you believe you will pretty much know as soon as you might that person.
Of course ready to commit bila dh jumpa right person... xkan nak tggu bidadari kayangan kot...

The seriousness of your love:

You like to flirt and behave seductively. The opposite sex finds this very attractive, and that's why you'll always have admirers hanging off your arms. But how serious are you about choosing someone to be in a relationship with?
This is not belong to me... I'm not that type of person... LIAR..!!!

Your views on education

Education is very important in life. You want to study hard and learn as much as you can.
Yes, of course...Knowledge is gold and precious...

The right job for you:

You're a practical person and will choose a secure job with a steady income. Knowing what you like to do is important. Find a regular job doing just that and you'll be set for life.
X jugak... X memilih kije pun... janji ada gaji dh okey...

How do you view success:

You are confident that you will be successful in your chosen career and nothing will stop you from trying.
Yup... I always try my best...

What are you most afraid of:

You are concerned about your image and the way others see you. This means that you try very hard to be accepted by other people. It's time for you to believe in who you are, not what you wear.
Of course we need to consider lots of aspect... Example, wear pink shirt and yellow pants... u believe it is nice but what others think??? weird....

Who is your true self:

You are mature, reasonable, honest and give good advice. People ask for your comments on all sorts of different issues. Sometimes you might find yourself in a dilemma when trapped with a problem, which your heart rather than your head needs to solve.
Selalu in dilemma... Matured... muka jer matured tp jiwa remaja lg... wakakakakakak...

Friday, March 13, 2009

ROMANCE...

Assalamualaikum...

Dh lama x apdet blog since byk keje tertunggak perlu diselesaikan... whatever it is, life must go on... skang ni tgh tulis kat blog nie (of course la... xkan tgh masak plak)... hehehehehe...

sambil2 tu dgr violin instrumental dari filem selamat pagi cinta... serius romantik... ingat plak kt awek nun jauh di sana... romance giler... walaupun telah di-repeat hampir 20kali, still x boring... aku x tgk filem ni cuma tgk iklan kt tv... aku terpanggil utk cari dan download instrumental nie... mmg best... dgr plak alunan biola yang menusuk kalbu, serius aku x bleh nak bayangkan perasaan aku saat ini (jiwang siyot)... kui3...

kalau sape2 berminat utk mendengar alunan biola yg best ni, bleh la bg email... tiada caj yg dikenakan... pastu membayangkan berada di sisi insan2 tersayang... mesti tangkap lentoq... ada bran??? hehehehehe...

Tuesday, March 3, 2009

RAHSIA AIS YANG KURANG DIKETAHUI

Zat di dalam ais tidak akan mampu dihasilkan oleh mana-mana saintis mahupun manusia. Air sejuk yang hening dapat menolong pesakit insomnia yang sukar tidur agar dapat kembali tidur seperti biasa. Orang yang tidur dalam udara yang sejuk dan berselimut untuk memanaskan tubuhnya adalah kombinasi yang baik untuk menjaga kesihatan secara menyeluruh dalam jangka masa pendek apatah lagi jangka panjang. Udara panas lebih memudahkan penyebaran penyakit berjangkit kerana bacteria lebih agresif dan cepat membiak dalam cuaca begini.

Liputan ais di Antartika (daerah Kutub Selatan) dan Artik (daerah Kutub Utara) adalah pengimbang dasar bumi yang amat panas. Kombinasi dalam bumi yang panas dan luaran bumi yang sejuk adalah rahsia keseimbangan tekanan semulajadi alam yang mengawal graviti dan pergerakan bumi pada paksinya.

Ais atau air sejuk dapat mengembalikan memori atau sifat pelupa yang keterlaluan. Benarkan anak anda mengunyah ais kerana ini akan menguatkan giginya dan benarkan anak anda memakan ais krim secara perlahan-lahan dan berterusan sehingga batuknya hilang dalam masa beberapa jam kerana mengambil ubat batuk biasanya akan mengambil masa satu minggu untuk melegakan batuk secara total. Membiasakan diri mengunyah ais akan meningkatkan kecerdasan fikiran dan kepantasan pergerakan. Ais amat diperlukan oleh mana-mana atlit sukan dalam kecederaan yang tidak disangka-sangkakan.

Air sejuk atau ais kini dijadikan bahan perencat kepada kecederaan yang akut seperti demam panas yang biasanya dihidapi oleh bayi yang mempunyai potensi menghidapi penyakit sawan. Air sejuk adalah terapi yang amat popular sebagai penguat tulang yang telah patah dengan syarat ia dibalut dengan kain hitam. Air sejuk dalam rahsia cuka adalah sangat baik untuk menguatkan tulang yang patah kerana ia dapat menyembuhkan tulang dengan lebih cepat. Air suam dengan rahsia cuka yang diminum akan melemahkan dan mengecutkan sistem aliran darah yang menjadi penyebab utama terjadinya lumpuh.

Adalah makruh mengambil air sembahyang (wuduk) pada suhu yang tinggi atau yang telah terkena panas cahaya matahari yang pastinya akan mengganggu sistem deria pada kulit.

Air sejuk secara psikologinya amat ditakuti oleh pesakit yang mengalami gangguan jin atau dikuasai oleh unsur-unsur spiritual yang jahat. Air sejuk mempunyai nada bunyi dalam tekanan rendah yang amat lembut lagi mengharmonikan Air sejuk akan menguatkan tulang bayi. Air sejuk akan meningkatkan sistem imun yang luar biasa sebagai tenaga pencegahan berbagai penyakit alahan dan jangkitan. Air sejuk dalam rahsia ais memegang rahsia kepadatan molekul kristal yang paling keras iaitu Intan. Air sejuk adalah kuasa penyerap yang amat sesuai dijadikan system penghantaran tenaga yang paling cekap sehingga ke dasar sel yang jauh dan menyeluruh. Air sejuk mempunyai daya rangsangan yang boleh mengembalikan semangat orang yang telah hilang seperti pengsan, gila dan koma kembali sedar. Mandi air sejuk akan menguatkan tulang.

Tulang yang berlebihan dengan urik asid akan meningkatkan suhu tulang dan melemahkan struktur tulang.

Air sejuk lebih stabil molekul atomnya. Air sejuk lebih peka kepada gelombang frekuensi rendah yang dirakamkan melalui niat dalam amalan berwuduk.air sejuk dapat merakamkan gelombang frekuensi rendah lebih stabil. Air sejuk sesuai dijadikan air penawar kepada orang yang ingin merakamkan bunyi dalaman yang disertai dengan rasa kasih sayang dan keikhlasan. Air kelapa muda bersifat sejuk dan amat baik untuk kesihatan kerana ia amat berkesan meneutralkan kesan keracunan dan keasidan yang berlebihan di dalam aliran darah. Tubuh secara semulajadi bersifat panas dan ia memerlukan pasangan yang bersifat sejuk. Oksigen dan hidrogen bersifat panas dan ia menguasai bahagian perut. Adalah menjadi suatu kesalahan memulakan amalan pemakanan di waktu pagi dengan unsur-unsur yang panas. Minumlah seteguk air sejuk di awal pagi kerana ia akan menguatkan perut.

JGN CUBA NAK HINA AKU...

For those yang suka hina dan merendah-rendahkan aku....

Jgn nak suka hina atau merendah2kan aku sesuka hati??? ape??? aku x brape jantan??? ko jantan ke??? blum cuba blum tau... ko hina aku sama la macam ko xde pegangan agama... ko merendah2kan kejadian Allah... aku akui aku mmg seorg yang lemah-lembut tapi aku bukan lembik... maybe ko blum rasa penumbuk atau muay-thai aku lg... masa tu ko tau la langit tinggi ke rendah... damn you...

Aku x mintak and xkan penah mintak pa pe dari ko... selama ni ko yg dok mintak barang2 aku... ada aku kisah sumer tue... sampai makanan aku pun ko sibuk2 nak rasa... ada aku kisah...bukan nak mengungkit tapi sebab mulut ko yg xde insurans tu aku terpaksa bersuara... pastu tetiba ko nak hina aku... cakap aku "x brape jantan" dpn public... what the hell is that??? aku x mintak duit ko pun nak beli barang... sampai kdg2 ko mintak nak guna barang aku, aku bg jer... ada aku kisah sumer tue??? aku x mintak duit ko pun nak isi minyak duit kete aku... aku self sponsored diri aku... so, mind your own business... jgn nak hina2 aku sbb physical aku yg mcm nie... satu hari nnt klu ko dpt anak mcm aku atau lebih teruk daripada aku, baru ko rasa ape yg aku rasa skang...

So, nasihat aku "KEEP UR MOUTH SHUT"...lg sekali ko hina aku, ko akan rasa penumbuk aku... ilang gigi ko baru ko rasa mcm mana malunya nak berdepan dgn public...itu baru ilang gigi... kalau aku pecah rahsia ko dpn public, dkt awek ko, ape perasaan ko...??? malu??? rendah diri??? terjun bangunan??? setiap org ada kelemahan dan kekuatan masing... so, respect each other dah cukup bagus... aku xpenah hina ko... so, it is unfair bila ko hina aku... don't ever try to do it again...UNDERSTOOD????

aku xnak berdendam coz syaitan akan suka org berdendam... that's Y aku luah sumer kat blog aku... bukan mintak simpati kwn2 aku tapi sebagai peringatan utk org lain gak...titik...

Friday, February 27, 2009

KO DI"TAG",AKU DI"TAG"

aku telah di tag oleh cik dila yg merupakan bakal suri kepada azhar...

1. WERE YOU NAMED AFTER ANYONE? ape maksud ayat nie??? really x paham... tapi kwn ayah aku suh ayah aku bg nama kamaruzzaman kat aku... ayah aku xnak... dia letak zahari... short but always be the last in the class.. "z" la katakan...

2. WHEN WAS THE LAST TIME YOU CRIED? bila ek??? dh lama x nangis... hehehehehehehe... last masa tgk "bersamamu" 2 months ago... tu bukan la nangis tapi air mata dh bertakung... kesian tgk kehidupan mereka yg daif walaupun berusaha keras... belum rezeki mereka lg... May Allah bless them...

3. DO YOU LIKE YOUR HANDWRITING? suka sgt... ramai yg memuji tulisan aku kemas... blow my own trumpet... but serious ramai ckp tulisan aku cam dak pompuan... ye ke tulisan pompuan cantik??? aku penah tgk tulisan pompuan yg x kemas & x cantik... mcm mana la diorg baca balik tulisan diorg... wakakakakakaka...

4. WHAT IS YOUR FAVORITE LUNCH MEAT?
ntah... aku x suka daging... wakakakakakaka... tapi pernah test daging masak kicap kat seksyen 8... sedap tapi mahal skit la... but worth it...

5. DO YOU HAVE KIDS? xde lagi... belum kawen... "kid" lain ada la... ahaks...

6. IF YOU WERE ANOTHER PERSON WOULD YOU BE FRIENDS WITH YOU? of cos nak... meh la kwn dgn "zahari
" tue... baik bebenor budak tue... rajin plak... wakakakakakaka... mcm bagus...

7. DO YOU USE SARCASM? always... tapi bertempat... klu x suka, aku mmg suka "berpantun"--- double meaning

8. DO YOU STILL HAVE YOUR TONSILS? nope

9. WOULD YOU BUNGEE JUMP? seriously nak try... tgk tania khan buat masa amazing race asia relax jer...

10. WHAT IS YOUR FAVORITE CEREAL? xtau... jarang amik... sesekali jer... tapi suka cadbury nyer yg perisa coklat... serius best... tapi mahal x hengat...

11. DO YOU UNTIE YOUR SHOES WHEN YOU TAKE THEM OFF? aku jarang pakai kasut bertali... kasut tu jd hiasan dlm kete... prefer boot and sandal...


12. WHAT IS YOUR FAVOURITE ICE CREAM? aiskrim kacang hijau 20 sen yg mak aku buat... serius sdp... dulu mak aku jual aiskrim tu... cpt abis tp x dpt untung...hehehehe... ada hantu kebas...


13. WHAT IS THE 1ST THING YOU NOTICE ABT PEOPLE? teeth...


14. RED or PINK? xde kaler lain ke... nampak sgt all the facts here mmg ditujukan utk kaum hawa... tapi red is my feveret color... lain kali letak la 3-4 kaler... demand x???


15. WHAT IS YOUR LEAST FAVOURITE THING ABT YOURSELF? suka kesian kat org...


16. WHO DO YOU MISS THE MOST? my parents and of cos my girl... kangen banget seyh...


17. DO YOU WANT EVERYONE TO COMPLETE THIS LIST? mestilah... klu aku bleh, org lain pun mesti bleh... compulsary to finish it...

18. WHAT COLOR OF PANTS AND SHOES ARE YOU WEARING? seriously x pakai pants tapi pakai kain pelekat... kaki ayam rite now...


19. WHAT ARE YOU LISTENING TO RIGHT NOW? "Always Be My Baby" by david cook... seriously buat aku makin kangen sama my girl...


20. IF YOU WERE A CRAYON, WHAT COLOR WOULD YOU BE? klu x nak jd crayon bleh x??? cpt patah... wakakakaka... tapi klu jd gak, i'm preferring white... putih lagi suci murni...


21. FAVOURITE SMELLS?
bau perfume aku... dh abis la nie... nak gi refill... tggu gaji masuk... wakakakakakaka...

22. WHO WAS THE LAST PERSON YOU TALKED TO THE PHONE? my brother, angah... sbb kete tetiba xleh naik bukit... paling tinggi dia gi 40km/j menggunakan gear 2... cuak gak...

23. DO YOU LIKE THE PERSON WHO SENT THIS TO YOU? kang aku ckp like, maun pakwe dak ni langgar kete aku dgn myvi baru dia... but i like her as a friend...

24. FAVOURITE SPORTS TO WATCH? i love tennis and badminton very much... soccer turns no 3... wakakakakaka..love to watch andy roddick and ana ivanovic at court... stylo...dato' lee chong wei pun best... malaysia bleh...

25. HAIR COLOR? Black

26. EYE COLOR? Brown... wakakakaka... Black la...


27. DO YOU WEAR CONTACTS? last time...but then my eyes jd merah... then pakai kaca mata blk...


28. FAVORITE FOOD? byk sgt klu nak list... tapi i love sardine made by my mum... seriously kwn aku pun suka sampai tiap kali aku balik kg dulu, diorg pesan suh mak aku buat sardine + cili api... demand plak tu... x mo guna lada kering... wakakakakak... but mmg best...


29. SCARY MOVIES OR HAPPY ENDINGS? both...


30. LAST MOVIE YOU WATCHED?
The Ironman... lama giler... hahahahahaha...

31. WHAT COLOR SHIRT ARE YOU WEARING? x pakai pa pe... wakakakakaka... half naked... ahaks??? so color is brown as my skin color...

32. SUMMER OR WINTER? summer kot coz ramai yg naked that time... wakakakakakaka... just kidding... aku suka spring... klu winter rasa2 brape kali kita gi tandas every minutes???

33. HUGS OR KISSES? so far hugs coz x penah kena cium atau dicium dgn hati yg ikhlas... terpaksa ada la...hehehehehe

34. FAVOURITE DESERT? sental sumer...

35. MOST LIKELY TO RESPOND? x paham la soklan nie... respond to environment bleh???

36. LEAST LIKELY TO RESPOND? respond kat org berlagak+riak+mcm bagus+segala sifat syaitan...

37. WHAT BOOK ARE YOU READING? java... esok ada test...

38. WHAT IS ON YOUR MOUSE PAD? xde mouse pad... mouse pun xde... wakakakakaka

39. WHAT DID YOU WATCH LAST NIGHT? keliwon... tgk artis bersuara kepit berlakon... x takut langsung...


40. FAVOURITE SOUND(S)? honestly, i'm not the fan of hard rock metal... i love jazz, R&B soul, dangdut and nasyid...


41. ROLLING STONES OR BEATLES? beatles... so happy together...

42. WHAT IS THE FURTHEST YOU HAVE BEEN FROM HOME? mysore,india... byk perkara menginsafkan bila berada kat india nie...

43. DO YOU HAVE SPECIAL TALENTS? aku bleh menari... wakakakakakakaka... aku penah masuk zapin... dapat 2nd place... caya jgn x caya...

44. WHERE WERE YOU BORN? kat rumah aku di felda pasoh 3... bidan yg sambut aku still kije lg kat klinik desa kt felda aku la nie... aku panggil dia cik esah...

mekasih kepada dila kerana sudi mengetag aku... huhuhuhuhuhu... tapi time2 boring nie mmg best menaip...

Wednesday, February 25, 2009

A BLIND GIRL STORY...

I got this story from my beloved sister... just wanna
share with all of you...

There was a blind girl who hated herself because she was blind. She hated everyone, except her loving boyfriend. He was always there for her. She told her boyfriend,"If I could only see the world, I will marry you".

One day, someone donated a pair of eyes to her. When the bandages came off,she was able to see everything, including her boyfriend.

He asked her,"Now that you can see the world, will you marry me?" The girl looked at her boyfriend and saw that he was blind. The sight of his closed eyelids shocked her. She hadn't expected that. The thought of looking at them the rest of her life led her to refuse to marry him.

Her boyfriend left in tears and days later wrote a note to her saying,"Take good care of your eyes, my dear, for before they were yours, they were mine."

This is how the human brain often works when our status changes.

Only a very few remember what life was like before, and who was always by their side in the most painful situations.

Friday, February 20, 2009

ALHAMDULILLAH

Assalamualaikum w.b.t...

Alhamdulillah... segala pujian bg Allah yg telah menjadikan langit dan bumi serta sekalian makhluk di dalamnya... aku bersyukur2 sgt... setelah 3 hari "berkampung" dgn teman2 hanya utk menyiapkan assignment JAVA pemberian PM Dr Habibah Hashim, akhirnya aku berjaya menyiapkannya hari ni (20 February 2009, Jumaat, 2 am)... punyalah happy... x terkata happynya... nak citer pengalaman aku wat assignment nie...

18/2/2009
  • aku dan teman2 memulakan operasi coding-mengcoding
  • aku ckp bz ari ni... pegi kampus kul 7.30 am to avoid jammed...
  • kul 9 am we all dh memerap kat bilik dak2 master utk siapkan assignment... mmg blur memula... nak start mcm mana... but continue buat gak...
  • kul 5-8pm aku gi ngajar tuition... mmg penat sampai otak aku blur masa ngajar tuition... one of my students tanya "nape teacher nampak letih???"... concern betul diorg... aku senyum jer..."mmg teacher letih ari ni"...
  • then kul 8.30pm amik kwn2 gi kampus utk sesi coding-mencoding semula...
  • yg best aku mandi masa nak gi kampus kul 7am tu, then second mandi kul 11pm after blk dari kampus... giler ar... busy sampai nak mandi pun susah... (+ hujan lebat... sejuk nak mandi...heheheheh)
19/2/2009
  • ada kelas dari kul 9-30am-5.00pm... subjek data_comm tapi otak aku mmg dok pikior JAVA... how to solve it... aku totally lost utk kelas data_comm ari nie... sorry PM Ruhani...
  • blk kelas terus tatap laptop utk sesi coding-mencoding... still ada error... tension+kecewa+rasa nak marah... badan pun letih bebenor rasanya... aku sampai tertido dari kul 9pm-10.30pm... i missed keliwon malam nie... dh 2 minggu x dpt tgk...
  • bangkit dari tdo terus buat coding balik... dok tatap screen laptop ni... "manalah error yg aku buat nie"...
  • serius... muka aku mmg serius... housemate tanya aku x layan dek terlampau fokus... wakakakakakaka...
20/2/2009
  • tepat jam 1am, i found that error... small error... "mcm mana x nampak td ni"... hahahahahaha... Alhamdulillah...
  • sesi edit-mengedit utk lawakan GUI yg telah di design and di coding...
  • tepat 2am, finish everything...
aku nak wish thanx kat teman2 yg bg support masa nak siapkan assignment ni... adni, maysara, dila(bg support through YM), bro. din, wahid, man, kak muni, kak has, kak ezad dan thanx kepada PM Dr Habibah... i want to sleep rite now...

Tuesday, February 17, 2009

LELAH...

aku lelah betul minggu nie... terlalu penat utk membereskan all the tasks + preparation utk tests... memerlukan persekitaran yg aman damai utk mententeramkan jiwa... i need to go back home... duduk kat shah alam ni kadang2 begitu menyesakkan jiwa... pegi kampus, balik rumah, tido... normal routine yg kadang2 menjadi difficult routine to do... arrrgrgrhhhhhh... Ya Allah... help me to overcome all these problems...

Saturday, February 14, 2009

PAGI YANG HENING....

Assalamualaikum...

Korang ape khabar??? Hope sihat2 selalu... Kerana aku telah ditagged oleh dila@memey, maka dgn bangganya u all will know 16 facts about me??? (nape they all x cukupkan 100 facts about me??? byk perihal aku korang kena tau ni... heheheheheheh)....

(1) aku suka masak... x caye??? ada aku kisah???

(2) aku suka makan kari as same as dila tapi not made in india... makanya... makanlah kari buatan Malaysia... aku suka karipap gak... kalau perisa sardin lagi masyuk...

(3) aku ada family yg happening... ahaks...

(4) aku x suka org yg suka cakap dgn riaknya... macamlah diorang ni bagus sgt... aku suka org mcm awek aku... ada sense of humour... kelakar... ahaks...

(5) aku suka maths especially add math... tau nape aku x brape suka math moden??? sbb aku fail bab yg lukis 3D tue... otak aku xbrape best bila nak proses 3D nie... hehehehehehehehe...

(6) suka skills pemain tennis yg ada pada andy roddick walaupun dia jarang menang tapi serve dia laju giler... so far xde org bleh challenge serve dia lagi... mmg aku suka tennis... aku bleh duk dpn tv 5 jam tgk rafael nadal vs roger federer... aku x suka rafael nadal... ????

(7) aku suka dgn ana ivanovic... lawa... hehehehehehe... dulu maria sharapova... but now she's dh jatuh no.2 in my feveret list... hehehehehehehehe...

(8) nama timangan... kwn2 sekampung and family panggil ateh... among frenz, ada panggil zack and zahari... whatever... janji best...

(9) ada 2 lesung pipi bukan lesung pipit... lesung pipit maybe location dia kat tempat lain... ntah ape2 org nie... dh benda tu kat pipi... bg la nama lesung pipi... lucah skit ar lesung pipit tue... wakakakaka...

(10) aku panas baran??? yup... tapi aku xdelah marah2 klu tgh bad temper... cuma xkan bercakap for a while... tapi dgn adik2 and anak2 buah aku, mmg kena wrestling klu buat aku marah... hahahahahahah...

(11) suka makan nasi lemak... asyik citer feveret food jer... sape suh baca... tulah aku suh letak 100 facts... pasal makan jer dh 90 facts... hehehehehehe...

(12) aku suka mengajar... then rasa bersyukur and proud bila tgk result diorg bagus2... all the best for my students...

(13) aku penah pegi india... hahahahahaha... tu pun nak bg tau kat org... ada aku kisah... again???

(14) aku teringin nak gi bandar2 kat indonesia coz diorg ckp kat sana mmg "centre of abiskan duit" coz barang2 murah... i love shopping... ahaks...

(15) aku kawan dila... adakah dila akan bangga bila baca statement ni...??? antara kwn2 yg best n giler2 skit... (sbb ko tagged aku)... then dia dh nak bertunang... congrats utk dila@memey...

(16) aku antara jutaan peminat Malaysia yg suka layan sinetron indon... bukan sbb my girl blaja kat indon ek... sbb pelakon dia??? of course la beb... agnes monica... warghhhhhh.... best banget... hehehehehehehe...

byk lagi aku nak tulis actually about myself... tapi dila@memey bg 16 jer... what can i do... hahahahahahahaha...