Sunday, May 31, 2009

AGAIN... TAGGED...

1. Kekasih saya adalah: jauh di mata, dekat di hati...

2. Saya sedang mendengar: nothing...

3. Mungkin saya patut: kuruskan badan...

4. Saya baru sudah: solat maghrib...

5. Beza rakan, sahabat dan kawan: mcm ckp ijat... bezanya pada hati mereka...

6. Saya Tidak Faham: hasad- dengki sesama manusia...

7. Saya perlu mencari: identiti utk next album... mcm g**p**g... ahax...

8. Ayat terakhir yg dikatakan kepada saya: bila nak kawen???

9. Makna hidup?: hidup utk makan??? bukan2... hahahahahaha... hidup adalah sesuatu yg telah ditetapkan oleh Allah s.w.t...

10. Cinta itu?: indah...

11. Saya paling suka: merapu...

12. Saya akan cuba: dpt 4.0 utk master ni...

13. Mengapa rakyat malaysia suke menggunakan LAH di akhir ayat mereka: identiti tu... negara lain xde...

14. Telefon bimbit sy: 3310??? ape yg dia bleh buat... takat sms ngan call jer la...

15. Katil saya: queen size... ahaks... tapi saya selalu tdo dpn tv... best... pastu tv tgk saya...

16.Soalan yg bagi sy tidak perlu ditanya: jgn tanya bila nak kawen... rimas... hehehehehehehe... dh sampai seru nnt i ajak korang key...

17. Teknologi adalah: aku selalu ckp teknologi sering buat org malas... tapi aku apply teknologi ari2... ada pro and kons... lu pikirlah sendiri... hahahahahahaha...

18.Bagaimana saya masak makanan yg saya pandai masak?: ha...macam tu lah...

19. Semalam: saya ada kat ladang sawit... membantu abang saya...

20. Hari ini: pasoh 3--pd--shah alam... dari kg terus pegi majlis kawen kwn kt pd... like small reunion... pastu blk shah alam... long journey... letih...

21. Malam ini saya akan: jemput kwn kat bus-station yg baru sampai dari penang...

22. Esok pula saya akan: saya akan bekerja...pastu nak gi tgk konvo kwn...

23. Saya betul2 inginkan: nasi goreng kerabu... lapar giler...

24 Badminton atau futsal: badminton

25 Karaoke: saya nak karaoke dgn mak cik mary iaitu mak tiri zoela dlm sindarela...kui3...

26 Makanan jepun adalah: xtau... xpenah makan...

27 Bilik yg terang arau gelap.: gelap...hehehehehehehe...

28 Ayat terakhir yg nk anda ckp kt seseorg: cover skit mulut tu bleh x??? xde insurans tul...

29 Kereta: Saya ada kelisa... comel sgt... itulah harta saya skang ni...

30 Saya nk tag: dila, husna, ezan, kema, ct rohani...buat jgn x buat...

Tuesday, May 26, 2009

MAKCIK MARY...

it is almost 3.30 am but i can't sleep... why???
becoz of makcik mary... who is makcik mary???
tet...
yg berlakon sindarela jd mak tiri zoela...
kelakar giler makcik ni...
citer sindarela tu happenning becoz of her...
aku x dpt follow citer ni coz masa tu kt india...
next time, aku buat satu entry utk MAKCIK MARY ni...
hidup MAKCIK MARY...
ahax...

Wednesday, May 20, 2009

SELAMAT HARI GURU...

Ucapan ni khas utk semua guru di Malaysia especially for my sisters, Along and Kak Nisah, my brother, Angah, and for my little sister yg bakal menjadi guru, Ayu... not forgotten, my papa, Encik Rozulan bin Abdullah... Semoga kalian terus dirahmati... juga tidak dilupakan semua guru di SK Pasoh 3, SMK Datuk HAji Abdul Samad (SDASA) and MRSM Muadzam Shah...

Ape yg buat aku terharu, tanggal 16 May yg lalu, byk sms masuk ke handphone ku utk mengucapkan

"SELAMAT HARI GURU"

There is one sms from my student yg membuatkan diri ini betul2 dihargai...

Teacher,
u've gone through a lot of things just to make me understand,
u've sacrified so much of your precious time just to make sure i got it all,
u've faced lots of headaches just to make sure that i would be a person,
sorry for all my wrong doings,
thank you for all your hardwork, time, love and care,
thank you for making me who i am now...


UPDATION....

Assalamualaikum...

Dh lama seyh x post entry kt blog ni... WHY???? Sebab kakak aku pinjam laptop ni... Nak siapkan thesis dia...

Sumer orang bercerita pasal setahun yg lepas... Apa yg berlaku setahun yg lepas??? Tsunami??? Salah??? Mawi kawen ngan Ekin??? Salah... Hahahahahahaha... Sstahun yg lepas seramai 100 rakyat Malaysia (students + lecturers) telah dihantar utk berperang di Bangalore, India... Bukan berperang dgn puak pengganas kat sana tapi berperang mendalami ilmu programming kat sana...

Aku merupakan salah seorang calon yg terpilih... Fakulti Kejuruteraan Elekrik...??? Xde kena mengena dgn programming??? Sape bilang beb... Hehehehehehehe... Aku ngan 3 lg sahabat daripada fakulti yg sama telah bersama2 mengambil risiko utk mendalami ilmu programming kat sana...

Sampai kt sana, mmg xtau nak kata ape... Kawasan kt Infosys tu mmg canggih manggih... Tapi kt luar cam gurun... Byk kenangan manis kat sana... Antaranya...

1) Kami mendengar khutbah dlm bahasa urdu... Mmg x paham ape2... Tapi seronok tgk khatib tu bersungguh-sungguh menyampaikan khutbah...

2) Sharing is caring... Sharing is loving... Sampai kat sana, mmg 2-2 ayat ni agak femes... Kami saling membantu...Klu dia terror, dia akan bantu rakan2 yg lain... Very2 helpful...

3) Diarrhoea... rasanya sumer org merasai kenangan ini... xbleh tahan... sampai 10 ari aku kena... Masa ni housemate aku dak johan tu paling byk bantu and bg nasihat... abis ubat che kit teck aun dia aku mkn... thanx johan... kui3....

4) Coklat... Aku sgt suka mkn coklat TOBLERONE kt sana... seyes murah giler... Kwn aku baru balik dari langkawi bawak coklat ni... Tetiba teringat kt kedai kt Infosys tue...Hehehehehehe...

5) New Friends... Jumpa kwn2 baru... ida, kema, zida, yamani, tisha, anim, mar, ezzan, kak ti, kak yati, en. fakhrul and sumer lah... sumer best2...


Mmg byk giler kenangan manis kt sana... Setahun berlalu... Mcm sekejap jer... Klu ada reunion kan best... Masing2 dh ada career masing2... Ada pertemuan kt sana yg membuahkan bibit2 cinta sampai ke jinjang pelamin (jun + jan) and yg otw ke jinjang pelamin... sape ni??? tet??? teka sendiri... hahahahahahaha...

For Infosians Mei 2008-July 2008, u all are very nice and nice knowing u all... M.I.S.S u all so much...

Wednesday, May 6, 2009

SURAT SEORANG IBU

video

everytime i watched this video, my tears come out...
sorry mak for every mistake i've done...
love u so much...

Sunday, May 3, 2009

DONE...

wahhhhh....
exams dah abis....
rasa mcm sekejap jer sem ni....
tup-tap-tup-tap dh abis satu sem....
la ni berdoa and tawakal lulus semua papers....
kawan2 doakan aku ek....