Tuesday, June 8, 2010

RENTETAN HIDUP...

Assalamualaikum...

Pehabaq sumer...??? semoga sihat walafiat hendaknya... sesampai jer kampus terus update blog... ahaks... keje??? settle kemudian... ngehehehehehehe... tajuk entry kali ni mcm jiwang2 karat ala2 mat rempit suci gitu... hahahahahahahaha... biasalah... musim2 mengawan... ops... musim2 kawin nie... terjiwang la sekejap... ahaks...

Sepanjang bln 6 ni ramai giler member2 aku yg kawin... macam biasa soalan cepuput daripada jiran2 tetangga di kampung yg agak prihatin dgn status aku skang nie... "BILA NAK KAWIN??? ASYIK PEGI KENDURI KAWAN2 JER..." malas tul pakcik nak jwb soalan ni... hehehehehehe... ikutkan hati ni nak jer jwb... saya baru 26 la pakcik and makcik sekalian... belum menggatal nak kawin... miang2 skit tu ada lah... hehehehehehehe... tapi x terluah dgn kata2... ecececececece...

Maybe diorg ni x paham gelodak jiwa aku ni... sape yg xnak kawin??? habaq mai skit... tapi kena pkir mcm2... tanggungjawab tu besar... ekonomi kena kukuhkan dulu... xnak lps kawin nnt mcm2 masalah remeh jd besar plak... dgn perhubungan jarak jauh mcm aku ni??? ape kes??? Alhamdulillah perhubungan kami semakin berkembang mekar dan berharap utk tamatkan perhubungan ni dgn happy ending... semoga diberkati Allah s.w.t... Ameen...

InsyaAllah... bln 6 ni menjadi saksi aku dan classmates menamatkan status pelajar Master... MSc in Telecommunication and Information Engineering... Alhamdulillah kerana semuanya dipermudahkan Allah s.w.t... penat lelah selama sethn setengah ni berbaloi jugak akhirnya... lps ni tiada lagi gelak tawa student full time + part time... mmg master ni saat2 paling indah dlm hidup aku... klu waktu exams week, common room for master student mesti penuh dgn pakcik2, makcik2, kakak2 and abang2 yg sporting2 belaka... sama2 menuntut ilmu and share all the knowledge... SHARING IS CARING lah katakan... hehehehehehe... i'm gonna miss this moment...

Semoga semuanya berjaya selepas ini... mana2 yg x bertemu jodoh tu, aku doakan kalian mendapat pasangan yang terbaik dlm hidup kalian... kepada adik2 junior (walaupun lagi veteran dari aku... hehehehehehehe), ALL THE BEST utk kalian... AGI IDUP AGI NGELABAN... hehehehehehe...

Wassalam...

2 comments:

ctrohani said...

masa tu akan tiba.. Dia dah rancang semuanya untuk kita.. hehe

nur_nj said...

tahniah dah grade! insyaAllah jumpa lagi waktu konvo nnt... hehhe