Tuesday, March 24, 2009

GREAT WEEKEND...

Assalamualaikum w.b.t...

Pehabaq sumer... Sihat??? Hopefully sumer sihat walafiat di bawah lindungan Allah s.w.t... Just nak share my last weekend activities... Really enjoy...

21/03/2009
- Pegi UPSI utk program NR (Non-Resident)... Kitorang hampir ditinggalkan bas uitm coz sampai lewat... Suppose gerak kul 7am tapi 7.45am baru kitorg sampai... Wakakakakakaka... Sampai kt sana dlm kul 9am... After short briefing and breakfast, kitorg gi satu SJK(T) kat area Tanjung Malim utk satu aktiviti sukan bersama penduduk kat sana... Letih tul... Byk giler acara dak2 UPSI ni arrange... Aku join 1 jer... Tarik tali... Lama x buat... Kui3... Dapat no 3... Hehehehehehehe... Ptg tu ada aktiviti kayak... Unfortunately aku x dpt join coz tangan n badan sakit coz main tarik tali... Aku duk tepi tasik ngan adik aku (dia study kt UPSI) sambil makan keropok lekor... Best giler... Ape2 gambar nnt aku upload ek... Kitorg blk dlm kul 8pm... Aku x ingat ape2 dlm bus... Bus gerak blk Shah Alam, aku pun tdo dgn nyenyaknya.... Sampai kt Shah Alam dlm kul 9.30pm... seyes x tahan letih dia... tapi enjoy...

22/03/2009
- Gi umah dila sempena majlis pertunangan dila dgn pasangannya, azhar... tema... pitch color rasanya... Ahaks... Aku x brape pro nak elaborate color... Tapi majlis mmg meriah... layanan first class, makanan best... Terangkat... Siap bleh tambah... Hahahahahaha... Tapi aku xde lah tambah coz really full (nak cover malu klu tambah sekali lg)... Wakakakakakakaka... But dila mmg transform... X penah nampak dila make-up but that day, dila mmg gorgeous... Mmg cantik... Dila nampak malu2... Malu tapi mahu... Ahaks... Thanx dila utk layanan yg 1st class... nasi lemak dgn sambal sotong utk breakfast tu mmg best... lunch pun best... Balik pun kul 3pm... Balik jer rumah terus solat zuhur... Then terus balik kampung... Sampai kampung, terus tdo coz letih utk 2 ari yg betul2 best...

Ramai gak yg tanya, aku ni x buang duit ke every weekend balik??? Sekali balik kat RM60... Sebulan kt RM240++... Aku ckp balik, aku x kisah klu perabih duit balik kampung coz duit bleh carik... Tapi bila balik tgk muka mak, ayah and adik-beradik, duit jadi no.2 dah... Kasih sayang family tu mengatasi segala-galanya... Aku bleh makan masakan mak aku... Tu yg aku suka bila balik... Mak pun suka masak makanan feveret aku... Siap bleh request lg... Hehehehehehehe...Thanx mak... Love & Miss u so much...

5 comments:

kem said...

anak yg baik ko neh..
sejuk perut mak ko.. =)

oh ya..congrats to dila!!
sukaaaa aku! wiwiwi

dLa IS THE NAME said...

alamak..malu la aku zahari..huhuhu.nasi lemak tu air tangan mak aku tuu..heheheheh..

ctrohani said...

bestnya dpt blk kg tiap2 m'gu.. klaula budget blk kedah semurah tu, nk jugak blk tiap2 m'gu.. mmg best spend ms ngan family..

uwaaaa.. rindu mak..

~* chirpy_chummy *~ said...

ZAHARI! apsal la br skang aku jupe blog ko..hehe pekaba weh? aku add ko dlm list blog aku.. ko ngajar? skolah mn?

zackque said...

kema:
ko pun anak baik gak...ko bila lg dgn afifi???

dila:
serius sedap dila...nnt klu mak ko masak lg, jgn lupa bg aku makan...

ct rohani:
carilah suami org dekat2 sini...xdpt blk umah mak, blk umah mak mentua orait gak...kui3...

mar:
apsal??? sebab ko baru nak bukak blog aku yg x seberapa nie...aku ngajar kt pusat tuition...at the same time, sambung master kt uitm...