Wednesday, June 10, 2009

JOURNEY TO TERENGGANU...

Assalamualaikum...

Ari sabtu lps dlm kul 1 a.m, aku bersama2 7 rakan yg lain telah merentasi kegelapan pagi buta tu utk ke terengganu... 2 buah kereta... mmg first time gi terengganu ngan kwn2... sebelum ni pegi atas rombongan bersama rakan2 masa secondary school dulu2... lama x hengat...

from shah alam to jabor, member aku yg bawa... then from jabor sampai kemaman aku yg drive... mata pun suam2 kuyu plak tu... ngantuk x hengat... tapi best... sampai kt terengganu, kitorg stay kt umah member aku yg kebetulan travel sama2 dgn kitorg... suppose kitorg stay kt chalet tapi disebabkan ada "error loading", maka x jd tggl kt chalet... rumah nazli pun best... sejuk dan nyaman...

ari sabtu kul 11.00 am lebih kitorg bertolak gi marang utk menghadiri majlis pernikahan kawan kitorg...

fana love shah


meriah gak tapi x sempat amik gambar dgn pengantin coz pengantin agak kelam-kabut kerana saudara-mara pihak lelaki terpaksa pulang awal kerna terpaksa pulang ke kedah dgn lebih awal... ape punya ayat da...

lps tu, kitorang gi kampung atas tol utk menghadiri satu lg majlis perkahwinan... kawan kitorg gak...

kak fana love en.agos

pink color gitu... make up artist adalah dari golongan "adik2" yg mencantikkan kak fana dan menghensemkan kak fana nyer suami... hehehehehehehe... meriah gitu...

semoga kedua2 couple ni berbahagia dan berkekalan hingga ke akhir hayat... amin...

selepas tu, kitoeg telah ke pasar payang utk berbelanja sakan... gaji x masuk so shopping ala2 suam2 shopping... tensen... masa kt pasar payang, kete nazli kena calar... x hengat betul sape yg calar tu... kitorg mmg x nampak tapi Allah s.w.t nampak segala2nya... nazli nampak tensen kete dia kena calar... kesian tul...

lps tu, kitorg gi pantai sambil makan durian... mantop... wakakakakakaka... then terus semayang maghrib jamak qasar sekali dgn isya' kt masjid terapung... nyaman... pastu gi makan kt kelulut klu x silap... dkt sejam lebih baru order sampai... dah lah x berapa enak, mahal plak tue... black listed la kedai tu lps nie...

badan pun dah letih... kitorg terus balik and tido x hengat...

pagi2 subuh hari ahad tu dlm kul 5.30 am, cik nurul wahida telah mengejutkan kami semua yg sedang enak di buai mimpi... pastu tanya... "kiblat kt mana ek"... bagusnya cik nurul wahida kita... hehehehehehehehe... lps subuh sambung tdo balik sampai kul 8.30 am... lps breakfast, ada yg sambung tdo... aku cam biasa, menghabiskan bacaan novel yg x abis2... kul 11.00 am kitorg bergerak pulang...

dlm perjalanan pulang, singgah kt kemaman beli keropok lekor ngan satar... yummy...yummy...yummy... pastu singgah cherating jap... gi umah tunang nazli nyer family angkat... x gi umah dia pun... kitorg singgah kt kenduri kawen sedare-mare family angkat tunang nazli nie...

dahlah kat karak jammed... pastu aku kantoi ngan speed trap tatkala kelajuan kete aku 118km/h walhal kelajuan yg debenarkan 110km/h... jawapannya... tet... pepaham la yer... duit...duit...duit... kui3... kaki aku pun letih coz jammed panjang kat karak... paham2 jer la kete manual... sampai KL kul 11.30 pm mcm tu... then drop helmi kt pudu then drop kama kt mana ntah... area KL gak la...

aku ngan member2 yg lain teruskan perjalanan ke shah alam... smpai shah alam dlm kul 12.00 am... ape lg... bantai tdo la... x hengat punya letih tapi enjoy giler... kt bwh ni antara kenangan2 di teregganu...

kt masjid terapung

kt tepi pantai 1


kt tepi pantai 2

kak fana n suami

kat umah fana

byk lg gambar2 menarik... nnt aku upload kt fs atau fb... chow...



2 comments:

..::bUtterfLy::.. said...

uiks...
ayat utk entry ko kali ni..

xhengat..

hehehe..

zackque said...

mmg x hengat...
tulah padahnya bila lama x apdet...