Sunday, June 21, 2009

PENTAULIAHAN PALAPES

Assalamualaikum...

Last Friday, berbekalkan kete comel kelisa ku yg bernombor plat JJV 2772 tu, aku ngan pakwe adik aku yg bernama Heri telah ke UTM Skudai utk menyaksikan adik perempuan ku yg kini belajar di UPSI menamatkan latihan PALAPES nya...Istiadat Pengurniaan Watikah Diraja sgt2lah glemer and vogue... Tengku Mahkota Johor telah mencemar duli ketika Istiadat Pengurniaan Watikah Diraja kepada anggota2 PALAPES dari seluruh universiti yg telah menamatkan latihan mereka...

Berbalik kpd journey to Skudai... Ptg jumaat dlm kul 4.oo pm kami bertolak dari Shah Alam... Aku drive sampai R&R Seremban... Then, Heri continue sampai R&R Pagoh coz aku dh terlampau letih... Aku sampai Pagoh kul 7.00 pm... Then, we wait for my brother and my parents yg bertolak dari kg... Dlm kul 9.00 pm we all jumpa then continue gi Skudai... Mlm tu we all stay kt Hotel Sri Malaysia...

Ari Sabtu, we all check out kul 6.30 am dari hotel, then terus gi UTM... Unfortunately, we all x dpt tgk my sister and her team berkawad coz terlewat sampai... We all lost masa nak gi UTM from hotel... klaka giler... Tapi masa Istiadat Pengurniaan Watikah Diraja, mmg smart giler... My sister punyalah smart dgn suit PALAPES yg berharga RM1500 tu... Aku tumpang bangga... Ada makcik kt sebelah aku tu siap mention kt mak I... "Kak, tulah anak saya... dia PALAPES udara"... Bangga dia... My sister PALAPES darat... Gaya dia masa amik scroll tu mmg mantap... Hahahahahahaha... I'm proud to be your brother...

Masa sesi jamuan lps abis pentauliahan tu, kitorg gi mkn kt Kolej Tun Dr. Ismail, UTM... Ada setengah pelatih yg parents diorg x dpt dtg coz maybe jauh... Diorang menumpang kasih-sayang parents kwn2 yg dtg... Riak muka diorang menampakkan diorg sedih coz parents x dpt dtg tp at the same time bangga coz dpt menamatkan latihan selama 3 tahun... Congratulations to u all...

After that, dlm kul 4.00 pm kitorg bertolak pulang... My parents and my brother balik kg but Heri and me balik Shah Alam... Heri nak keje Ahad... Aku drive dari Skudai sampai R&R Restoran Jejantas, Ayer Keroh... Kt R&R tu, aku telah shopping kat Al-Ikhsan butik... T-Shirt dia murah dowh... Ati x bleh tahan... Rugi klu x beli... Hehehehehehehe... Then, Heri continue drive sampai Seremban... Aku tdo la nak ilangkan letih... But then Heri kata dia ngantuk... So, dari Seremban sampai Shah Alam aku drive...

Mmg letih tapi aku xtau kenape journey kali ni sgt best... Mungkin bangga kot... Sampai aku tulis blog ni aku dpt rasakan betapa bangganya aku dpt jd abg kpd Leftenan Muda Nor Faridayu binti Abu Bakar... My sister ckp dia nak continue latihan sampai dpt title Captain... We all support jer... Dia nak jd cikgu and pegawai pelatih tentera... You go girl... We all sentiasa support ko walaupun ko selalu "POW" ateh sampai kering... But for many times I tell u, I'm proud to be your brother... Kt bwh aku selitkan beberapa gambar masa kt sana... Nak lebih2, sila check my FB... Hehehehehehe...

my sister with my brother and my parents

my sister and her boypren, Heri

Leftenan Muda ngan Leftenan Tua... Wakakakakakaka

6 comments:

kem said...

leftenan tua! ahaha
lawak a ko ni zahari..adoi..
hahaa
xpe..tua2 pon ko maintain kacak..
hehe =)

zackque said...

kacak la sgt...
wakakakakakakaka...
best kema tgk diorg pentauliahan...
smart giler...
lagi hebat daripada konvo universiti...
kui3...
dia punya band "BAND DIRAJA"...
gempak seyh...

dLa IS THE NAME said...

pergh...agak kalo aku pakai baju tu pun mesti dorang percaya kaler skin aku ni adalah hasil jerih perih menjadi leftenan muda...xbertauliah! hahahahahahha

neway, congrats 2 ur sis..hehehe..cakap ngn dia, dia lah yang memartabatkan wanita di mata dunia..woh! tabik puan!

zackque said...

seyes dila...
semua sama...
adik aku pun xde la putih sgt...
dia agak dark jugak...
bayangkan selama sebulan diorg training under hot weather...
but very worth...
masa kawad mmg smart...
aku xde video cam...
x dpt nak rekod...
we all pun sampai lambat...
tapi aku dpt tgk muka parents aku bangga giler...
lots of girls dpt leftenan muda that day...tabik puan gak...

+NADS+ said...

congrates tu ur sis...
mmg satu pencapaian yang membanggakan...
all da best to ur sis...semoga impian dia jadi kenyataan..insyallah...

zackque said...

nad: thanx bg pihak dia... kitorg pun mmg nak suh dia smbg jd captain... but tgk condition dia dulu... mmg dia nk jd captain...