Wednesday, June 3, 2009

MENGAPA AKU DITAGGED???

Tagged by En. Ijat... 25 PERKARA DI WAKTU KECILKU...

1) Aku penah langgar rumah aku masa mula2 blaja bawak motor... aku nak brek guna brek tangan tapi terpulas plak... langgar bilik air rumah aku... pastu masuk bilik nangis... hahahahahaha...

2) Jam kesayangan ayah aku rosak disebabkan oleh aku... aku nak tgk maskman tapi abg2 & kakak2 aku nk tgk citer lain... aku ketuk dinding sampai jam tu jatuh... cermin dia pecah dan jam tersebut gagal berfungsi seperti asal... aku rasa bersalah...

3) Ni citer betul... aku penah operate hidung coz hidung aku penah masuk butang... mula2 di hantar ke hospital kuala pilah tapi diorg xleh operate... pastu gi hospital seremban... baru butang tu dapat keluar... sampai skang mak aku simpan butang tue... pastu abg aku kata aku ahli silap mata... hilangkan butang dlm hidung... wakakakakakakaka...

4) Bila pekse masa darjah 2-4, aku selalu dpt no 2... budak yg dpt no 1 tu nama dia nurul adni... bila dia pindah baru merasa no 1... semua hadiah aku balun... sekolah agama pun mcm tu... aku penah dpt 13 hadiah masa penyampaian hadiah kt sekolah agama...

5) Aku penah menangis coz ayah aku x belikan brick game... masa tu benda tu agak mahal... aku x mengerti erti kesusahan ayah aku mencari duit... sob3... yelah... nama pun budak2 kan... suka memberontak...

6) Aku menangis masa nak masuk sekolah menengah coz tgk slip gaji ayah aku bulan tu hanya RM50.00... aku rasa mcm x nak masuk asrama... sedih tul bila teringat...

7) Bila main rounders, hidung aku berdarah coz budak tu balik kayu kena kt muka aku... nangis lagi... wakakakakakakaka...

8) Mak aku ckp aku seorang yg kuat merajuk, kuat menangis dan kuat gelak... ahaxs...

9) Aku merupakan atlet kt sekolah rendah... aku masuk acara trek 4X100 and 4X200...

10) Aku khatam Al-Quran ketika umur 10 tahun...

11) Aku pernah jadi juara pertandingan nyanyian masa darjah 6... masa tu nyanyian duo... aku ngan kwn aku nyanyi lagu lemon tree... x sangka jd champion...kui3...

12) Aku merupakan head boy masa sekolah rendah dan sekolah menengah... tapi aku fail bab leadership skill... mengong...

13) Aku penah berucap masa hari guru then dpt tepukan gemuruh... walhal teks tu ditulis 30 minit sebelum majlis bermula... itupun dgn bantuan kakak aku yg merupakan guru di sekolah itu... hahahahaha

14) Aku x suka badan beruniform... Acap kali ponteng... Arghhhhh...

15) Aku x suka menonton bola masa kecik2 dulu... Tapi skang kegilaan menonton bola agak keterlaluan...

16) Dulu aku berjalan kaki pegi sekolah... Masa darjah 3, pagi2 antar adik aku gi sekolah tadika... pastu aku gi sekolah agama... kul 11.30 balik sekolah agama jemput adik aku kt tadika... pastu kami jln kaki sama2 balik rumah sambil beli ais-krim oren yg berharga seposen masa tu...

17) Aku merupakan murid ke-2 aktif masa tadika dulu... piala tu ada lagi smpai skang... bangga siot that time...

18) Tido dgn kakak aku sampai umur 11 tahun... bila dh besar tdo sorang... 1st time nak tdo sorang2, ayah aku teman... bila aku dh nyenyak, ayah aku bangun tinggalkan aku sorang2... wakakakakakaka... takut ngan antu t*t*k...

19) Dulu2 masa darjah 5, satu kelas aku kena bersihkan blackboard guna tangan kami pastu bila dh sapu, kami dikehendaki menyapu tangan kami ke muka... kwn aku menangis coz dia sorg kena jilat blackboard tue... mengong... sampai skang aku ingat ngan cikgu tu...

20) First time mkn KFC masa umur 10 thn... masa along aku dpt first gaji... thanx along...

21) Ayah aku x bg aku menghadiri mana2 birthday party yg diadakan oleh jiran tetangga... bila diorg wat party, aku duk dlm rumah... masam2 muka... skang ni baru tau sebab ape xleh gi birthday party...

22) Masa aku berkhatan, aku collect duit dekat RM600... time tu RM600 mcm RM6000... simpan dlm bank... mak kata nanti nak guna bila blaja tinggi2...

23) Dahi aku penah berjahit coz masa abg aku bawak basikal, terlanggar tiang pagar jiran... pastu dahi aku tertusuk kt pagar kayu tu... gi spital kena jahit... abg aku kena rotan... sian kt angah aku... sorry ngah...

24) Suka main pondok2, kawen2, cikgu2 dgn anak2 jiran yg majoriti pompuan... Aku selalu jd anak... x best klu jd bapak... x dpt minum susu... hahahahahahahahahaha...

25) Dpt 4A masa UPSR... bangga giler... time tu aku collect duit giler2... nak dpt 4A bukan senang... hidup aku diatur oleh along aku... kena ikut schedule ari2... sometime aku lencong gak... tapi bila kenangkan ketegasan along aku, i must thanx her so much... klu x, xtau ape jd kt aku skang nie...

Itulah 25 perkara semasa kecilku... actually byk lgi but these are the very memorable things in my life... aku nk mengetag

1) dila
2) ct rohani
3) husna
4) kema
5) pidah

1 comment:

dLa IS THE NAME said...

wahahahahahaha...aku serius xbleh blah aa baca pasal butang tu...mengong aa ko zahari. ape ko wat sampai bleh masuk butang dlm idung? ee lawok2..